Сдружението „Черноморски изгрев“ официално бе признато за организация на производителите

...
Сдружението „Черноморски изгрев“ официално бе признато за организация на производителите
Коментари Харесай

Черноморски изгрев е първата призната организация на производители на рибни продукти

Сдружението „ Черноморски изгрев “ публично бе прието за организация на производителите на артикули от лов на риба. Това стана факт със Заповед на министъра на земеделието, храните и горите от 19 февруари 2019 година. Признаването на сдружението към този момент е докладвано и в Европейската комисия, която разгласи сдружението в своя лист с публично приети организации на производители в Европейския съюз.

„ Черноморски изгрев “ е организация на професионално заети лица в региона на морския лов на риба в Черно море. То сплотява повече от 35 компании, които оперират с 45 риболовни кораба с дължина над 12 метра. Сдружението има роля в опазването на морските биологични запаси в Черно море и е деен участник в разнообразни начинания. Отритите позиции по значимите въпроси вършат организацията благонадежден сътрудник при осъществяване на национално виновна политика в риболовния бранш.

Като приета организация на производителите, сдружението ще реализира действия, които целят стабилизиране пазарите на риба от Черно море и възстановяване на изискванията за стартиране на пазара на продуктите от лов на риба на неговите членове. Тези действия са извънредно значими за притежателите на риболовни кораби.

Заложените цели ще се реализират посредством вземане предвид на уловите с пазарните условия, групово обмисляне на риболовните действия, ориентиране на доставките и предложение на пазара на продуктите на членовете на сдружението, както и рекламиране на рибата от Черно море. В допълнение на тези благоприятни условия, сдружението ще има значими задължения за поощряване на жизнеспособни и устойчиви риболовни практики, като с активността си ще способства в битката против противозаконния лов на риба, в това число посредством ограничения за възстановяване на селективността на риболовните уреди на членовете на „ Черноморски изгрев “.

Сдружението получава признание за лов на риба във водите на Европейския съюз в Черно море за следните типове: калкан, барбуня, трицона, акула, сафрид, чернокоп, рапани и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР