Сдружението Безопасни детски площадки“ започна кампания за осигуряване на безпрепятствен

...
Сдружението Безопасни детски площадки“ започна кампания за осигуряване на безпрепятствен
Коментари Харесай

Започна кампания срещу неправомерното паркиране на тротоарите в близост до площадки и градини

Сдружението „ Безопасни детски площадки “ стартира акция за обезпечаване на безконтролен достъп и придвижване по тротоарите, които водят или са наоколо до детски градини, учебни заведения и площадки за игра. „ Освободете тротоарите “ е надписът на самодейността, която продължава до 12 октомври.

„ Опасно е за децата, рисково е за родителите, рисково е за всички “, споделя родител. Шофьорите, паркиращи на тротоарите пък, изясняват това с неналичието тук-там за паркиране.

В предаването „ Хоризонт до обед “ медийният специалист Мая Цанева, която е основател на групата „ Безопасни детски площадки “, разяснява:

„ Този проблем няма краткосрочно решение. Това, което ние стартирахме, има за цел да пробуди гражданското ни схващане за това, че би трябвало да се потърси решение, което е оттатък самоволните цивилен дейности, като повдигане на чистачки и други сходни ограничения, и дружно с Общината да потърсим в действителност решение на този проблем. Важно е първо жителите да са постоянни в това да подават сигнали за тези погрешно паркирали коли и надлежно институциите да имат грижата постоянно да обикалят тези места и да глобяват. Подаването на сигнал рядко взема решение съответен проблем за даден тротоар, той е по скоро знак за Общината, че би трябвало да потърси дълготрайно решение на казуса “.

Цанева акцентира, че казусът с паркирането е огромен, само че най-важното е сигурността на децата:

„ Хората, от които зависи взимането на тези решения, би трябвало да помислят за освен това от това просто да се влага в пътища или да се поправят на дребни сектори тротоарите “.

Според нея решението на този проблем е сложно. От сдружението чакат сигнали и оферти за решение на казуса с непозволеното паркиране на тротоарите. Най-важното е смяната на манталитета, безапелационна е Цанева.

Още по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР