Сдружение „За Зелен Младост“ иска Иван Гешев и Пламен Георгиев

...
Сдружение „За Зелен Младост“ иска Иван Гешев и Пламен Георгиев
Коментари Харесай

Защитниците на Иванчева и Петрова с примери за абсурда на случая

Сдружение „ За Зелен Младост “ желае Иван Гешев и Пламен Георгиев да подадат оставки – в случай че не го създадат, да бъдат отстранени по съответния ред. Причина за това са „ лъжите “ по адрес на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Това разгласи някогашният пиар на „ Младост “ и някогашен пиар на Българска академия на науките Петър Кърджилов.
По думите на Кърджилов, от 19 очевидци по делото на Иванчева и Петрова, единствено четирима са подавали сигнали. Нито един от тях обаче не е за рушвет – всичките са за забавени преписки. Всички 30 очевидци, призовани от държавното обвиняване, отхвърлиха да е имало изнудване под каквато и да е форма от Иванчева и Петрова, акцентира Кърджилов. В особено излъчено видео, цялостният вид на което ще бъде оповестено във Фейсбук страницата на Десислава Иванчева, са изброени реплики на очевидци.
Сподели с твоите другари
Единственият документ, открит в дома на госпожа Иванчева, е меморандум за съгласие с „ Гаранти Коза “, сподели още Кърджилов, визирайки обиски от страна на полицията. В дома на госпожа Петрова не е открито нищо, добави той.
Същевременно юрист Димитър Марковски акцентира, че публичността по процеса е доста значима – поради фрапантните разминавания. Той употребява думите „ поръчково досъдебно произвеждане “ по отношение на делото, само че не пропусна да добави, че правосъдният състав наподобява справедлив. Няма по какъв начин някой да твърди, че на тези дами е обезпечен почтен и обективен развой, акцентира Марковски, съгласно който „ никой не ни обезпечи опция да се срещнем с всички материали по делото “ - що се отнася и до Иванчева, и до Петрова.
Относно изискванията в ареста, Марковски заяви, че „ на госпожа Иванчева стартират да ѝ падат зъби “ и че тя не може да има дете посредством процедура ин витро в пандиза. Този покой, който би трябвало да се обезпечи, може да бъде обезпечен единствено у дома, акцентира бранителят, визирайки и подготовката за юридическа отбрана. Виждам свръхамбиция в това дело, която излиза отвън рамките на естественото, съобщи Марковски, съгласно който е неприемливо да има непрекъснато изложение на вътрешно разбиране от страна на прокурори като Гешев и Георгиев.
Категорично не съм съгласна държавното обвиняване да прави конференции и да се ангажира цялата страна за едно наказателно дело. Това извънредно доста затруднява работата на отбраната, разяснява и юрист Ирен Савова, която пази Биляна Петрова. Тя съобщи, че това ѝ е второ следващо такова дело – по-късно на Филип Златанов и тефтерчетата му, в което се потегля с грандиозни обвинявания и не се потвърждава нищо. Савова сподели и, че Биляна Петрова се съблякла в правосъдна зала и посочила белези по какъв начин е насилвана, с цел да каже, че „ е взела пари в „ Марая “ - както сподели господин Гешев “ . Такава свирепост и нечовечност за още неосъдени хора не може да се позволява в претендираща да е правова страна, счита Савова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР