Сдружение За достъпна и качествена храна с прискърбие съобщава за

...
Сдружение За достъпна и качествена храна с прискърбие съобщава за
Коментари Харесай

Почина академик Мария Балтаджиева

Сдружение " За налична и качествена храна " с огорчение оповестява за кончината на учен Мария Балтаджиева.

Тя е издъхнала на 90 години.

Академик Мария Балтаджиева е знаменит академик в региона на технологията на млякото и млечните артикули. Член е на влиятелни задгранични организации, измежду които Интернационалната федерация на откривателите. Световната съдийска комисия по качеството на млечните артикули, специалист на Международната федерация по млякото. Носител е на най-високата премия за научно-техническо творчество - регистриране в Златната книга на откривателите и изобретателите в България. Дългогодишен началник на катедра „ Технология на млякото и млечните артикули “, декан на Технологичния факултет, зам,-ректор на УХТ със забележителен принос за развиването на интернационалното съдействие на университета.

Акад. Балтаджиева е член на националното управление на Съюза на учените - България. „ Доктор хонорис идея “ на Университета по хранителни технологии.

" Загубихме един прелестен, ерудиран човек и сътрудник, изживял почтено виталния си път! Изказваме откровени съболезнования на околните ѝ! ", пишат от сдружението. 

Поклон пред светлата ѝпамет!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР