Сдружение в обществена полза, което ще подпомага осъществяването на иновативен

...
Сдружение в обществена полза, което ще подпомага осъществяването на иновативен
Коментари Харесай

Планират изграждане на три ски писти край Твърдица

Сдружение в социална изгода, което ще подкрепя реализирането на новаторски план за съвременна ски зона под връх " Чумерна " в Стара планина бе учредено в Твърдица. В управителният съвет на сдружението са привлечени известни персони и локални предприемачи, заели се да работят интензивно за разпространение и осъществяване на концепцията.
Идейният план включва построяването на три ски писти с обща дължина над 4 000 метра и денивелация 350 метра. Ще бъде основан също и съвременен седалков въжен превоз, който ще обслужва пистите. Дължината на лифтеното трасе е 1 600 метра, а потенциалът - 2 100 души на час. Предвидено е началната станция на лифта да е в местността " Циганска поляна " (1 150 м. надморска височина), а крайната станция да бъде построена на билото преди върха (1 500 м. надморска височина). Проектът планува пистите да бъдат оборудвани с най-модерната система за произвеждане на неестествен сняг, тъй че да се подсигурява дълъг ски сезон.
Според специалисти, географските и ландшафтни дадености на региона крият действителен, само че към момента неизползван късмет за развиването на туризма и в частност – на ски туризма, като фактор за възкръсване на локалната стопанска система. В момента дребната планинска община е изправена пред съществени демографски, обществени и стопански проблеми, само че бизнесмените виждат в това опция за пускане на новаторски плана за възкръсване на района.
Новоучреденото „ Сдружение за създаване на съвременна ски зона – Чумерна” си слага амбициозната задача да сътвори по-благоприятен бизнес климат, да притегли финансиране по разнообразни планове и да импулсира развиването на съвременен туризъм в Твърдица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР