Сдружение Сини сърца не закъсня с позицията си след съобщението

...
Сдружение Сини сърца не закъсня с позицията си след съобщението
Коментари Харесай

Сини сърца: Легендите на клуба са гаранция за прозрачно управление

Сдружение " Сини сърца " не закъсня с позицията си след известието на легендата на Левски Наско Сираков в ефир, че желае да получи акциите на клуба от Васил Божков и Георги Попов. От сдружението поддържат концепцията легендите на столичния гранд да поемат акциите на Левски.  Сираков насочи апел към Божков и съобщи: Готов съм да получа акциите
Екипът на Sportal.bg разгласява позицията без редакторска интервенция:

“Левски” - любов, издръжливост, независимост! “Левски” - страдалчество и екстаз!

Дали тези момчета, създателите на “Левски”, са мислили преди повече от 100 години, че техният непретенциозен училищен тим наименуван 6-ти Софийски Футболен Клуб, ще се трансформира в легенда? Едва ли!

Едва ли са предполагали кърпейки първата си топка пред млекарницата на бай Трайче Живковски! Едва ли им е минало през мозъка обличайки първият жълто-малинов екип с цел да вземат участие в шампионата “Наши пленници - 1918”, проведен в помощ на българските военнопленници през Първата международна война. В битката си да обезпечат правото на “Левски” за битие и развиване, те са разчитали само на себе си, моралът и духът на Апостола. Отгледана с любов, тяхната свидна рожба се трансформира в най-популярният и обичан тим в България. Имало е победи, купи, трофеи, само че е имало загуби, отстъпления, не постоянно сме били измежду първите, само че “Левски” постоянно е крачил гордо следвайки непреходните човешки полезности, които са неразделна част от летописа му. За страдание в последните години в ръководството на синия тим, благодарение на външни фактори, стартира да се настанява неналичието на бистрота, оттегляне от заложените полезности и непоследователна клубна политика, което докара до днешните гибелни дни.
 " Ултрас Левски " застана твърдо зад Наско Сираков
Сдружение “Сини сърца” в духа на своя порив и хрумвания пое самодейността и отговорността за събирането и основаването на клубната експозиция показваща историята и триумфите на “Левски”. В тази връзка, най-правилното решение бе да се обърнем към част от хората, които са основали и взели участие в написването на тази приказка - ВЕТЕРАНИТЕ! Бяха проведени събития по разнообразни мотиви с многократни срещи, неофициални, само че извънредно скъпи и прочувствени диалози. Във всички тези моменти, ние усетихме и видяхме тяхната честност и обич към тима. Видяхме признателност за достойнството да играят със синята фланелка, само че и тяхната болежка и угриженост от неуспехите в наши дни. В последно време другите притежатели на клуба не демонстрираха задоволително почитание към ветераните, не се опряха на техния опит, професионализъм, прекъснаха извънредно значимата връзка сред минало, настояще и бъдеще. Това е една от аргументите за днешните сложни дни за клуба, най-тежките и сериозни в неговата история. Именно поради предишното и бъдещето на “Левски”, ние от съдружие “Сини сърца” заставаме зад концепцията приносители на мажоритарният пакет от акции да станат някогашните футболисти и ветерани на клуба, една част от които се трансфораха в знаци и митове на тима.

Вярваме в хората, които излязоха със своите имена и лица, и желаеха да поемат отговорност за синия клуб. Вярваме в техния морал, достолепия и честност към тима и милионите му последователи. Вярваме в личностите, които със своя труд построиха и запазиха славата на “Левски”. Легендите на клуба са гаранция за транспарантно ръководство, със своя опит и престиж биха били обединителното ядро на синята общост. Имената им биха били спомагателен тласък, интерес и доверие за бъдещи вложители.

Ние сме длъжни да се борим за запазването и съхраняването на “Левски”, и неговата славна история, с цел да продължи своя безконечен път през времето. Длъжни сме на тези, които преди повече от 100 години го сътвориха. На тези, които не са сред нас, само че са основали любовта, която не изчезва, както след победните фанфари, по този начин и след тишината при загуба. На тези, които са ни завели за първи път на стадиона и са ни посочили синята магия. Всички ние, които се назоваваме левскари имаме свободата и правото да избираме какво да създадем, тъй като и преди, и в този момент “Левски” значи независимост!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР