Сдружение с нестопанска цел Клъстер технологии за чиста околна среда“

...
Сдружение с нестопанска цел Клъстер технологии за чиста околна среда“
Коментари Харесай

„Клъстер технологии за чиста околна среда“ учредиха в Стара Загора

Сдружение с нестопанска цел „ Клъстер технологии за чиста околна среда “ учредиха в Стара Загора и към този момент е вписано в Централния указател. Той е ориентиран към развиване на новаторски и високоефективни електрофизични, електрохимични, биохимични и други технологии за отнасяне на води, въздух, почви и други вещества за съкращаване на отрицателните въздействия върху индивида и природата.  Целта ще бъде реализирана посредством обединяването на капацитета и експертизата на членовете на сдружението.
Клъстерът ще ще създава национални и интернационалните планове, ориентирани към използването на новаторските технологии в разнообразни сфери на стопанската система и обществената сфера и ще спомага и за образование на междинни и висши фрагменти, както и за тяхната реализация. Той ще развива и партньорства с аналогични интернационалните организации.
Негови учредители са Търговско-промишлена палата (ТПП), - Стара Загора, Технически университет - Габрово, „ Елфи-Тех “ ООД - Стара Загора, „ Център за изпитване и европейска сертификация “ ЕООД - Стара Загора, „ Технопол инженеринг “ ЕООД - Стара Загора, Професионална гимназия по електроника „ Джон Атанасов “ - Стара Загора и „ Верея слой “ АД - Стара Загора.
В първия състав на Управителния съвет на сдружението са Олег Стоилов, ръководител на ТПП - Стара Загора, определен и за ръководител на клъстера, проф. инж. Жеко Ганев, шеф на „ Елфи-Тех “, и Огнян Тодоров, шеф на „ Технопол инженеринг “. Новото съдружие ще е отворено и за нови членове. Учредителите ме са уверени, че това ще увеличи потенциала му и опциите за сполучлива работа. Обединението дава сериозна поръчка за районна и национална специализация в тази новаторска и перспективна сфера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР