Сдружение "Планини и хора" - Асоциация на планинските водачи в

...
Сдружение "Планини и хора" - Асоциация на планинските водачи в
Коментари Харесай

Асоциацията на планинските водачи у нас отбелязва 20 години от създаването си

Сдружение "Планини и хора " - Асоциация на планинските водачи в България празнува 20 години от основаването си, оповестиха от организацията.

Регистрирана от 10 планински водачи през 1998 година, през днешния ден Асоциацията има 115 дейни членове, 80 от които - интернационалните водачи.

Преди 15 години "Планини и хора " е основала първия лицензиран център за професионално образование на планински водачи в България. Дипломи от него досега са получили над 300 водачи. Една от най-важните цели, които са съумели да реализират, е регламентирането на специалността "планински лидер " - през 2002 година тя е била вписана в националния указател на специалностите. А в следствие е станала индивид в ЗПОО и Закона за туризма.

Днес туроператорите са задължени да употребяват лицензирани планински водачи, което е извънредно значимо за сигурността на туристите.

През 2013 година законодателството е било доразвито и планинските водачи към този момент се вписват в Националния туристически указател. Сдружението продължава да работи за рационализиране на нормативната база като група за напън, съавтор или съветник при изработването на съответни документи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР