Сдружение определи като положително решението за двойния стандарт при хранитеРешението

...
Сдружение определи като положително решението за двойния стандарт при хранитеРешението
Коментари Харесай

Сдружение определи като положително решението за двойния стандарт при храните

Сдружение дефинира като позитивно решението за двойния стандарт при храните
Решението на Комисията за вътрешен пазар и отбрана на потребителите към Европейския парламент при формулиране на текстовете, касаещи полемиката за „ двойните стандарти “ може да се дефинира като позитивно. Това се споделя в позиция на сдружението „ Храни и питиета България “.

„ Бихме желали да отбележим, че препоръчаната от Комисията дефиниция не изчерпва всички законни благоприятни условия за разграничение при продуктите и допуска, че даже минимални отклонения, които постоянно са резултат на друго съоръжение или снабдител, биха попаднали под възбраната от директивата, което ще докара до усложнения и основава риск от преустановяване на цели производства ”.

Трябва да се има поради, че сходни крайни ограничения се гласоподават, без да е завършило проведеното от Европейската комисия проучване на пазара, което започва през септември 2018 година и се организира по одобрената от Европейския проучвателен център единна методология, чиито резултати се чака да бъдат оповестени през март 2019 година, когато Комисията ще може да направи изчерпателен разбор на феномена „ двойни стандарти “, написа още в мнението.

Националният омбудсман Мая Манолова показа петицията на българските жители против двойния стандарт при храните и напитките в Европейския съюз.

Омбудсманът, в качеството си на жител на Европейски Съюз, дружно с редица обществени персони, изпрати на 2 октомври 2017 година до Европейския парламент петиция за нарушаване на правото на Европейски Съюз с искане за смяна в европейското законодателство, в това число в Директивата за нелоялните търговки практики. Целта бе прекъсване на производството и разпространяването на храни от една и съща марка, само че с разнообразни съставки и качество в страните-членки на Европейски Съюз.

Според Манолова това е освен нарушаване на правата на българските жители, само че и на жителите от Вишеградската четворка, Гърция, Хърватия и Румъния, както и на правилата за действие на общия европейски пазар. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР