Сдружение определи като положително решението в Брюксел за двойния стандарт

...
Сдружение определи като положително решението в Брюксел за двойния стандарт
Коментари Харесай

Сдружение определи като положително решението в Брюксел за двойния стандарт при храните

Сдружение дефинира като позитивно решението в Брюксел за двойния стандарт при храните
Решението на Комисията за вътрешен пазар и отбрана на потребителите към Европейския парламент при формулиране на текстовете, касаещи полемиката за „ двойните стандарти “ може да се дефинира като позитивно. Това се споделя в позиция на сдружението „ Храни и питиета България “.

„ Бихме желали да отбележим, че препоръчаната от Комисията дефиниция не изчерпва всички законни благоприятни условия за разграничение при продуктите и допуска, че даже минимални отклонения, които постоянно са резултат на друго съоръжение или снабдител, биха попаднали под възбраната от директивата, което ще докара до усложнения и основава риск от преустановяване на цели производства ”.

Трябва да се има поради, че сходни крайни ограничения се гласоподават, без да е завършило проведеното от Европейската комисия проучване на пазара, което започва през септември 2018 година и се организира по одобрената от Европейския проучвателен център единна методология, чиито резултати се чака да бъдат оповестени през март 2019 година, когато Комисията ще може да направи изчерпателен разбор на феномена „ двойни стандарти “, написа още в мнението.

Националният омбудсман Мая Манолова показа петицията на българските жители против двойния стандарт при храните и напитките в Европейския съюз.

Омбудсманът, в качеството си на жител на Европейски Съюз, дружно с редица обществени персони, изпрати на 2 октомври 2017 година до Европейския парламент петиция за нарушаване на правото на Европейски Съюз с искане за смяна в европейското законодателство, в това число в Директивата за нелоялните търговки практики. Целта бе прекъсване на производството и разпространяването на храни от една и съща марка, само че с разнообразни съставки и качество в страните-членки на Европейски Съюз.

Според Манолова това е освен нарушаване на правата на българските жители, само че и на жителите от Вишеградската четворка, Гърция, Хърватия и Румъния, както и на правилата за действие на общия европейски пазар. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР