Сдружение Образование и бъдеще представи в Разград проекта От нас

...
Сдружение Образование и бъдеще представи в Разград проекта От нас
Коментари Харесай

В Разград започна социална кампания за подкрепа на деца с увреждания

Сдружение " Образование и бъдеще " показа в Разград плана " От нас зависи те да останат в България " , ориентиран към деца с увреждания и техните фамилии. Целта на самодейността е да се усъвършенства образованието и качеството на живот на деца от рискови групи, към които главно са ориентирани напъните на сдружението.

По плана на сдружението в Разград, взаимно с специалисти от Асоциацията на българските ерготерапевти, се провеждат и организират работни сесии с две деца с увреждания от града. Крайната цел на самодейността е да се подобрят ежедневните действия на двете девойки на 10 и 13 години, които страдат от церебрална парализа. В идващите 4 месеца за тях ще бъдат направени самостоятелни артикули, съобразени с персоналните им потребности и прогрес.

С акцията съдружие " Образование и бъдеще " стъпва върху наболял в последните години проблем - доста фамилии на деца с увреждания напущат България в търсене на по-добра среда за развиване на техните деца. " От нас зависи - да създадем България по-добро място за живот, най-много за децата, тъй като на тях принадлежи бъдещето. Всеки от нас е задължен да работи ", съобщи Стела Ковачева, ръководител на съдружие " Образование и бъдеще ".

В събитието се включиха и Милена Орешкова, зам.-кмет на Община Разград, която призна, че е персонално ангажирана със случаите на двете деца, както и началникът на РУО Разград - Ангел Петков, който показа, че значимостта на всяка сходна акция е голяма и по тази причина всички ние би трябвало да поддържаме такива начинания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР