Сдружение Обединен спортен клуб Асеновец дари на община Асеновград Спортен

...
Сдружение Обединен спортен клуб Асеновец дари на община Асеновград Спортен
Коментари Харесай

Община Асеновград търси възможности за реновиране на гребната база

Сдружение " Обединен състезателен клуб Асеновец " подари на община Асеновград Спортен комплекс " 40-те извора ", прочут измежду локалните като " гребната база ". По този мотив състезатели по кану-каяк и други спортни деятели гостуваха на кмета лекар Христо Грудев.
 
Той се обърна към всички с думите: " Днешният мотив, по който сме се събрали тук, приказва за голямото доверие, от страна на спортистите към община Асеновград. В същото време, с този акт общинското управление поема сериозен ангажимент. Комплексът, който общината получи като подаяние през днешния ден, е с повърхност към 1200 квадратни метра. Той включва хотелска част, ресторант, възстановителна база, хангари и така нататък ", сподели пред присъстващите кметът.
 
 Д-р Христо Грудев (вляво) Д-р Христо Грудев (вляво) Източник: Община Асеновград
Грудев добави, че обратно във времето, заради финансова неспособност, базата не е била поддържана по този начин, както са желали притежателите. Желанието на донорите е общината да възвърне спортния комплекс, с цел да дава отговор на всички модерни условия. Едно от изискванията на дарението е в идващите 30 години да не се правят разпоредителни покупко-продажби с базата, като да вземем за пример, тя да бъде продадена. Идеята е откакто бъде освежен, комплексът да се употребява освен за тренировки от клуба по кану-каяк, за зелени учебни заведения, за други спортове и подготовки.
 
" Припомням, че искахме още при започване на мандата да възстановим тази база. Но ситуацията в страната и интернационалната такава, както и честата промяна на държавни управления, попречиха на нашето предпочитание. Въпреки всичко, водим договаряния с страната да получим финансиране, с цел да ремонтираме постройката в началото. А на по-късен стадий базата да бъде оборудвана с нужните уреди и покъщнина. Целта ни е нашите деца, младежите на Асеновград да имат опция да спортуват. И ние би трябвало да им осигурим тази опция ", уточни в умозаключение лекар Христо Грудев, като още веднъж благодари за доверието на спортистите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР