Сдружение на пилоти на авиокомпания Саутуест заведе дело срещу Боинг

...
Сдружение на пилоти на авиокомпания Саутуест заведе дело срещу Боинг
Коментари Харесай

Пилоти съдят Боинг за 100 милиона заради лъжи за 737 MAX

Сдружение на водачи на самолетна компания Саутуест заведе дело против Боинг поради загуби от прекъсването на модела 737 MAX , написа Агенция Франс Прес.

Пилотите настояват, че авиогигантът ги е излъгал за сигурността на самолетите от този модел и те са изгубили над 100 милиона $ в заплати от прекъсването му от приложимост.

Синдикатът на водачите заведе дело в понеделник в Далас. В него те настояват, че Боинг ги е уверил, че новия модел 737 MAX е изцяло сигурен, тъй като е на практика същия като използвания от години 737. " Тези уверения бяха неистина. " , споделят водачите.

Два самолета от новата трансформация 737 MAX катастрофираха през 2019 година, като близо 350 души починаха . Това докара до прекъсването от приложимост на всичките 387 самолета от новия модел.

Саутуест е компанията, която е купила максимален брой от новия аероплан. В резултат компанията не могла да реализира най-малко 30 000 полета, а водачите изгубили над 100 милиона $ в неполучени заплати.-->

" Трябва да можем да се доверим на Боинг, че почтено ще ни разкрива информацията, от която имаме потребност, с цел да управляваме безвредно самолетите им . В случая със 737 MAX това не беше по този начин ", споделят водачите.

Боинг споделиха, че почитат синдиката, само че заведеното дело е " без стойност " и ще оспорват всичките му аспекти в съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР