Сдружение "Мостове" и гражданската инициатива на майките на деца с

...
Сдружение "Мостове" и гражданската инициатива на майките на деца с
Коментари Харесай

Кандидати за кметове на София седнаха в инвалидни колички

Сдружение "Мостове " и гражданската самодейност на майките на деца с увреждания "Системата ни убива всички " провокираха претендентите за кмет в цялата страна да седнат в инвалидна количка и да опитат да преминат къс маршрут в града си, с цел да снабдят визия какви усложнения срещат хората с двигателни усложнения в градската среда.

Хората с увреждания са 1/7 от популацията, а една голяма част от тях изпитват усложнения с достъпността на домовете си, тротоарите, публичните здания и градския превоз. Целта е посредством прекарването кандидатите за кметския пост да научат по какъв начин средата лимитира българските жители да упражняват правата си, затваря ги в домовете им и ги оставя без обучение, работа, обществени контакти. "Надяваме се претендентите да осъзнаят отговорността си за смяната на тези условия в града, който ще ръководят ", показаха уредниците на събитието.

Само трима от претендентите откликнаха на предизвикването. Мая Манолова, Борис Бонев от "Спаси София " и арх. Борислав Игнатов от "Демократична България " седнаха в инвалидни колички и се пробваха да изминат къс маршрут пред Съдебната палата.

"С майките на деца с увреждания работим от дълго време, само че за средата не сме създали нищо. Има още какво да се направи. Зависи от общината и сърцата на хората да бъде обезпечена налична градска среда за хората с увреждания “, сподели Манолова.

От екипа на Игнатов още веднъж подчертаха, че ще работят за гостоприемна и налична столица, същински дом за всички хора, които живеят и работят тук.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР