Сдружение Кинопамет“ продължава да настоява за оставки в Министерство на

...
Сдружение Кинопамет“ продължава да настоява за оставки в Министерство на
Коментари Харесай

Сдружение Кинопамет: Министър Банов забогатя, но защо не помогна на Филип Трифонов?

Сдружение „ Кинопамет “ продължава да упорства за оставки в Министерство на културата поради " нечуваната подигравка с Филип Трифонов " - тъй като служителите в културното ведомство изрично отхвърлиха да му провиснал пожизнена държавна парична премия за особени заслуги към българската страна и нацията, " обричайки го на мизерно битие на границата на оцеляването в края на земния му път ", съгласно сдружението.
" Скандалното решение на комисията към културното министерство, която през 2018 година отхвърли следващата молба на харизматичния артист Филип Трифонов за разпределяне на държавна парична премия за изключителни достижения и повсеместен принос в региона на културата, е акт на чиновническо безсърдечие, за който наложително би трябвало да се поеме политическа отговорност ", безапелационни са в съдружие „ Кинопамет “.
 Боил Банов: Държавата се погрижи извънредно за бранш „ Култура “ Боил Банов: Държавата се погрижи извънредно за бранш „ Култура “
В тази ужасна година страната се погрижи извънредно за бранш „ Култура “. Това разгласи пред bTV министърът на културата Бои...
Гражданското съдружие ще желае оставките на всички служители в Министерство на културата, които гласоподаваха Филип Трифонов да не получи въпросната държавна премия за заслуги, с което на процедура оставиха именития артист без средства за прехранване и медикаменти. " Огромната засегнатост, която нанесоха с неуместното си решение служителите в МК на обичания от всички артист, произнесъл едни от паметните реплики в българското кино и снимал се в 37 кино лентата, унищожи здравето му и неизбежното се случи на Богоявление, когато звездата от „ Оркестър без име “ и „ Момчето си отива “, с цел да стане част от небесната натрупа ", означават от съдружие „ Кинопамет “ и акцентират, че е държавните чиновници в културното ведомство, показали чудовищно безсърдечие и обрекли именития артист на бедност и премеждия през последните му години, би трябвало да се разделят с кабинетите си на бул. „ Стамболийски “№17.
От съдружие „ Кинопамет “ упорстват и за оставката на шефа на дирекция „ Сценични изкуства “ в Министерство на културата Елиянка Михайлова, която, съгласно сдружението, носи най-голяма виновност за отхвърлянето на молбата на Филип Трифонов за отпущането му на пожизнена премия за заслуги към страната, както и за оставките на членовете на политическия кабинет на министър Боил Банов, които дават отговор за въпросния сектор. " Добре е да научим даже и с днешна дата претекстовете и причините, с които служителите от бул. „ Стамболийски “№17 решиха и отсъдиха, че Момчето на българското кино не има нужните качества и принос към родната ни просвета, заради което не е заслужен да вземе скромна парична премия за заслуги към страната от 700 лева на месец ", акцентират от „ Кинопамет “.
От сдружението настояват, че и през днешния ден, за жалост, редица забележителни български актьори, артисти и създатели мизерстват и се чудят по какъв начин да свързват двата края с обидно ниските си пенсии, защото в МК не желаят да създадат нужното, с цел да им бъдат дадени пожизнени награди за заслуги, а измежду тях са и знакови персони от ранга на Мими Иванова и Развигор Попов, както и Маргарита Хранова.
" А до момента в който огромни наши актьори и създатели живеят в оскъдност, самият министър Боил Банов е съумял съществено да усъвършенства материалното си състояние по време на мандата си :, настояват от „ Кинопамет “.
 Ето по какъв начин се пишат закони в България (ВИДЕО) Ето по какъв начин се пишат закони в България (ВИДЕО)
В онлайн полемика за медийния закон министърът на културата Боил Банов назова генералния шеф на БНР Андон Балтаков " шеф на об...
Oт в рeгиcтърa нa лицaтa, зaeмaщи виcши обществени длъжнocти, намираща се нa caйтa нa Кoмиcиятa зa прoтивoдeйcтвиe нa кoрупциятa и зa oтнeмaнe нa нeзaкoннo придoбитoтo имущecтвo (КПКOНПИ), cе схваща, чe
Справка в на министъра демонстрира също, че през 2019 година министър Банов си е купил и високопроходим автомобил „ Ленд Роувър фрилендър “, " с който може да си разреши и офроуд завършения. Похвално е, че Боил Банов се радва на доста по-висок стандарт на живот и към този момент е притежател на мощен автомобил с нараснала проходимост и на къща с двор в китно подбалканско градче със славна история, само че той и екипът му в Министерство на културата са длъжни да не не помнят за приноса и за заслугите на огромните български създатели и актьори, в реда на нещата е да ги ценят и да им оказват поддръжка когато те са още сред нас и се нуждаят от помощ, а не да се сещат за тях и да им отдават с гузна съвест жестове на закъсняло самопризнание и респект, когато към този момент ги няма на този свят ", декларират от съдружие „ Кинопамет “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР