Сдружение Един живот, списание 360° и Wild-berries започват кампания по

...
Сдружение Един живот, списание 360° и Wild-berries започват кампания по
Коментари Харесай

Набират средства за революционна седалка за практикуване на спортове на открито от хора с двигателни проблеми

Сдружение " Един живот ", списание 360° и Wild-berries стартират акция по набиране на средства за основаване на първообраз на мултифукционална седалка, спомагаща практикуването на разнообразни спортове навън като тичане, ски, сърф и други от хора с двигателни увреждания.

Впоследствие се планува изработването на лимитирана серия от седалки, които безплатно да бъдат предоставени на парковете за уейкборд във Варна и на " Градина " и в някои от зимните ни курорти.
Когато от Сдружение " Един живот " качват за първи път човек с двигателни проблеми на Мусала, може би не допускат, че същият този човек ще ги въодушеви да основат приспособление - количка, с която още повече хора да могат да практикуват разнообразни интензивности навън.
Човекът се споделя Влади Гюров, който след мусаленското нанагорнище стартира да спортува интензивно - в началото с игра на баскетбол, след това тичане (с количка), а тази зима се снабдява и с количка за ски и стартира да кара ски. Удоволствието, което тези занимания носят за него, не е по-различно от това, което и ние изпитваме, практикувайки спортовете, които обичаме.
Количката за ски, с която Влади кара тази зима, " попада " в ръцете на Иван Димитров от Сдружение " Един живот ", като концепцията е по неин модел да бъде направена сходна количка, само че профилирана за каране на кайтсърф и уейкборд. Бързо обаче излиза наяве, че цената на количката за ски - 10 000 евро, е неоправдана и слага съществени граници пред всички искащи да пробват зимния спорт. Идеята прераства в това да бъде основана мултифункционална количка, на която да може да се слага интензивно окачване за каране на ски с монтажна планка за сетъп за ски. Целта обаче е, окачването на същата седалка да може да бъде елементарно демонтирано, а на негово място да се инсталира монтажна планка за уейк и кайт дъска.
Предстоят серия събития, посредством които всеки ще може да поддържа начинанието и да даде своя принос за основаването на такава седалка.
Първите събития, които поддържат идеята и на място ще се събират пари в кутии за дарения са:
20.07 Бар Ботаник/Bobo and the Gang -
21.07 Бар Ботаник/Spens Rap&Roll Band -
20-21.07 - Уейк парк " Градина "
27.07 - Уейк парк Варна
Инициаторите на акцията прецизират, че всеки може да се включи в набирането на средства и насочат апел към уредници на събития, шефове на спортни бази и всички, които биха могли да окажат поддръжка, да се свържат с тях, в случай че желаят да слагат в обектите си/по време на събитията кутии за дарения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР