Сдружение Да запазим Корал внесе жалба в Комисията за защита

...
Сдружение Да запазим Корал внесе жалба в Комисията за защита
Коментари Харесай

"Да опазим "Корал" подаде жалба срещу фотокапаните на "Ибердрола"

Сдружение " Да запазим Корал " внесе тъжба в Комисията за отбрана на персоналните данни против испанската компания
" Ибердрола Инмобилиария ", която с афиш предизвести преминаващите през парцела й, че ще бъдат снимани с така наречен фотокапан.

Обявата, снимана от жители, гласи: " В парцела има сложени фотокапани. Всяка фотография, снимала лице непозволено навлезло в частната благосъстоятелност, ще бъде предоставена на РПУ Царево ".
Потърсен в петък - 22 юни, шефът на РПУ в Царево Красимир Киров сподели за " Дневник ", че за пръв път вижда тази табела и може би е сложена същия ден. Той съобщи, че полицията ще направи инспекция и изрази съмнение, че е поставена от частната защита на парцела, т.к. в последните дни имало пет тъжби за извадени колчета от оградата.Според сдружението " за плажуващите на плаж " Корал ", които потеглят от плаж " Корал " по общинския път и попадат в територия на фотокапаните, този факт е мощно обезпокоителен, изключително откакто те схващат за това едвам излизайки на асфалтовия път ".

Това снимане на биометрични данни на плажуващи от заложените фотокапани без тяхното единодушие е изключително изненадващо, откакто " Ибердрола " е написала, че позволява пешеходното прекосяване през своя парцел, разяснява сдружението. В тъжба до комисията за отбрана на персоналните данни то желае да се направи детайлно следствие на проблема, за да откри дали има нарушавания по регламента за отбрана на персоналните данни, по какъв начин се обработват те, изпълнени ли са изискванията за предоставяне на единодушие и дали има риск от предаването на персонални данни в трета страна или на интернационална организация.

Според природозащитниците евентуалният веществен интерес е в размер на 1.25 милиарда евро, защото международният оборот на компанията е 31.2 милиарда евро за предходната година и при съществуване на нарушаване санкцията е в размер на 4% от него.

Сдружение " Да запазим Корал " и съидейниците му се грижат непринудено за плаж " Корал " от 15 години и имат вяра, че българските жители отишли на отмора имат право да бъдат предпазени от опцията да попадат в нерегламентирани фотокапани и техните фотоси " по бански " да бъдат оценени и пращани на трети лица от чиновниците на " Ибердрола " без тяхно каквото и да е изразено единодушие, се споделя в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР