Сдружение Да запазим Корал сезира в сряда Върховната административна прокуратура

...
Сдружение Да запазим Корал сезира в сряда Върховната административна прокуратура
Коментари Харесай

Да запазим Корал сезираха прокуратурата за незаконна ограда около плажа

Сдружение " Да запазим Корал " сезира в сряда Върховната административна прокуратура (ВАП) за това, че е стеснен достъпът на жители до плажа, откакто локален притежател сложи ограда.

Сигналът бе подаден ден, откакто туристическото министерство разгласи, че в тази ситуация няма нарушаване на закона, защото жители можели да стигнат до плажа през две места. Минитър Николина Ангелкова бе сезирана по случая в понеделник.

Според инспекцията на подчинените ѝ единият подстъп към плажа е през общинския път, " има опция за пешеходно прекосяване и през частния терен ".

" Собствениците на парцела са уверили, че през летния сезон няма да попречват туристите да минават пешком, с цел да стигат до плажа ", увериха от ведомството на Ангелкова.

" Настояваме да бъде осъществена инспекция от висшата прокуратура дали е осъществена фактически инспекция на място по сигнала им, има ли документи, доказващи осъществената инспекция, както и подхождат ли изводите за липса на нарушавания с установените обстоятелства от осъществената инспекция ", пишат в сигнала си до ВАП от " Да запазим Корал ".

От сдружението показват, че " видно от десетки изявления и видеа, на територията на пясъчните дюни, намиращи се директно зад плажната линия е ситуирано ограждение от дървени колове, забити в дълбочина директно в сивите и облесени дюни зад плажа, напречно обвързвано с преграждане от тел ".

" Ограждението попречва свободния достъп на жителите до територия, представляваща изключителна държавна благосъстоятелност, предопределена за обществено прилагане. Считаме, че поставеното оборудване лимитира и прави неосъществим достъпът за пешеходци или хора, употребяващи детски или инвалидни колички ", се споделя още в сигнала, до прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР