Сдружение Да запазим Корал сезира министъра на туризма за ограничаване

...
Сдружение Да запазим Корал сезира министъра на туризма за ограничаване
Коментари Харесай

"Да запазим Корал" сезират министър Ангелкова заради ограничен достъп до плажа

Сдружение " Да запазим Корал " сезира министъра на туризма за ограничение достъпа до плаж " Корал ". Гражданите акцентират, че става дума за осъществено нарушаване, което изисква налагане на наказване на поставилия ограждението на плажа, и упорстват министърът да го наложи.

Става дума за оградата на частна испанска компания, която я сложи през април и още тогава предизвика митинги. Според Нено Димов виновен за инспекцията на място е кметът на Царево Георги Лапчев. Конфликтът сред вложители, институции и цивилен сдружения по какъв начин да се употребява един от най-красивите плажове е от години, само че ескалира предишното лято, когато кметът на общината с представители на разнообразни институции и няколко министри ревизираха постоянно плажа и къмпинга.

Според природозащитници поставените при започване на летния сезон колове са върху дюни, което е неразрешено по закон.

В сигнала си от " Да запазим Корал " приканват министъра да разпореди инспекция за стеснен свободен достъп до морски плаж " Корал " заради " приключено и установимо " нарушаване върху територията на пясъчните дюни, намиращи се директно зад плажната линия. " Дневник " изпрати питане до ведомството дали и по кое време ще направи инспекция по сигнала.

Става дума за ограда от дървени колове, забити в дълбочина директно в сивите и облесени дюни зад плажа, напречно свързани с преграждане от тел в целокупност. Ограждението попречва свободния достъп на жителите до територия, представляваща изключителна държавна благосъстоятелност, предопределена за обществено прилагане. Поставеното оборудване лимитира и прави неосъществим достъпът за пешеходци или хора, употребяващи детски или инвалидни колички, стимулират настояването си от сдружението.


© "Да запазим Корал "

От " Да запазим Корал " се базират на съображение член 25, алинея 1, т. 4 от Закона за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) да бъде открито осъществено ли е нарушаване, налагащо наказване по смисъла на член 24 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие, а точно физическо или юридическо лице, което лимитира свободния достъп до морски плаж или дефинира такси за това, се санкционира с санкция. Гражданите упорстват на съображение член 22е, алинея 1, т. 1 от ЗУЧК (Министърът на туризма или оправомощени от него длъжностни лица ползват насилствени административни ограничения в случаите на: 1. ограничение на свободния и безвъзмезден достъп до морски плаж) да бъде наложена насилствена административна мярка на причинителя на откритото нарушаване за незабавното му прекратяване.

В тази връзка от сдружението изискват заповед за налагане на насилствена административна мярка и неотложно унищожаване на поставеното ограждение и определяне по подготвеност на гореописаната фактическа конюнктура и дали тя съставлява и различен тип нарушаване, което да породи взимане на спомагателни ограничения за незабавното му прекратяване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР