Сдружение “Безопасни детски площадки очаква от районните кметства на Столична

...
Сдружение “Безопасни детски площадки очаква от районните кметства на Столична
Коментари Харесай

“Безопасни детски площадки” свали десетки автомобили от тротоарите в София

Сдружение “Безопасни детски площадки ” чака от районните кметства на Столична община информация за това какви ограничения са подхванати против паркиралите коли по тротоарите. През септември сдружението стартира акция за свободни тротоари за хората и майки с колички. Идеята беше да се смъкват всички, паркирали върху тротоари коли в София, написа Столица.бг

“Безопасни детски площадки ” получи поддръжката на стотици столичани и получи отговор на сигнал и предлагането им за слагането на антипаркинг детайли на ул. Деде Агач в кв. Стрелбище. От сдружението дават обещание да подадат до Столична община цялостна информация с проблематичните зони, с посочени съответни адреси и фотоси от акцията.

За нас това е крачка в решаването на проблемите на градската подвижност. Ние също желаеме да живеем в Град за хората и по тази причина участваме в решаването на проблемите, написаха от сдружението в обществената мрежа.

Те се надяват, че нещата ще се трансформират към по-добро и скоро всички тротоари в София ще бъдат свободни и единствено за пешеходци.  “Моментът е подобаващ, тъй като скоро ще стартира разискването на бюджета на София за идната година, а и наближават локални избори ”, надяват се от Безопасни детски площадки.

Кампанията им завърши, само че не престават да одобряват сигнали за паркирани върху тротоари коли, които възпрепетстват спокойното прекосяване на пешеходците и изключително на майки с колички и дребни деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР