Сдружение Българска история“, подкрепено от Фондация Българска памет“, пуска на

...
Сдружение Българска история“, подкрепено от Фондация Българска памет“, пуска на
Коментари Харесай

За 220-годишнината от рождението на д-р Петър Берон

Сдружение „ Българска история “, подкрепено от Фондация „ Българска памет “, пуска на пазара неповторимо първокласно издание на „ Буквар с разнообразни поуки “ („ Рибен буквар “) на доктор Петър Берон. То ще бъде отдадено на 220-годишнината от рождението на именития българин, която означаваме през 2019 година

Изданието се отличава с това, че редом до истинските текстове от „ Рибния буквар “ е ситуиран и осъвремененият текст на проф. Лилия Илиева, тъй че читателят да е улеснен в процеса на четене. Книгата предлага голям брой бележки под линия и богат увод, които потапят читателя в подтекста на основаването на този изтъкнат труд, ограмотил цели генерации в предишното.

Фототипното издание на „ Рибния буквар “ е с твърди корици и прави сериозна поръчка за дребното сходни издания, които демонстрират, от една страна, достоверното наличие на буквара, а от друга, обновена информация по съответната тематика. За облекчение на читателя, книгата предлага структурирано поднесена информация в обособени раздели, защото „ Рибният буквар “ по начало има темперамент на повсеместен курс за начално образование, построен по научна методика.

Осъвременяването на текстовете е осъществено от Лилия Илиева, която е професор по Общо и относително езикознание в ЮЗУ „ Неофит Рилски “ – Благоевград. Тя е учител по етнолингвистика и в ПУ „ Паисий Хилендарски “. Била е преподавател по български език и просвета в Пекинския университет за непознати езици и е създател на голям брой изявления в български и задгранични периодически издания по въпросите на езикознанието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР