Сдружение Българска история“, подкрепено от Фондация Българска памет“, пуска на

...
Сдружение Българска история“, подкрепено от Фондация Българска памет“, пуска на
Коментари Харесай

Уникално фототипно издание на „Рибния буквар“ излиза през ноември

Сдружение „ Българска история “, подкрепено от Фондация „ Българска памет “, пуска на пазара първокласно издание на „ Буквар с разнообразни поуки “ („ Рибен буквар “) на доктор Петър Берон. То ще бъде отдадено на 220-годишнината от рождението на именития българин, която означаваме през 2019 година

Изданието се отличава с това, че редом до истинските текстове от „ Рибния буквар “ е ситуиран и осъвремененият текст на проф. Лилия Илиева, тъй че читателят да е улеснен в процеса на четене. Книгата предлага голям брой бележки под линия и богат увод, които потапят читателя в подтекста на основаването на този изтъкнат труд, ограмотил цели генерации в предишното. 



Изданието е с твърди корици и прави сериозна поръчка за едно от дребното сходни, които демонстрират, от една страна, достоверното наличие на буквара, а от друга, обновена информация по съответната тематика. За облекчение на читателя, страниците оферират структурирано поднесена информация в обособени раздели, защото „ Рибният буквар “ по начало има темперамент на повсеместен курс за начално образование, построен по научна методика.

Осъвременяването на текстовете е осъществено от Лилия Илиева, която е професор по Общо и относително езикознание в ЮЗУ „ Неофит Рилски “ – Благоевград. Тя е учител по Етнолингвистика и в ПУ „ Паисий Хилендарски “. Била е преподавател по български език и просвета в Пекинския университет за непознати езици, Китай и е създател на голям брой изявления в български и задгранични периодически издания по въпросите на езикознанието.

„ Рибният буквар “ на доктор Петър Берон ще може да бъде поръчан още на 23-ти ноември от www.bulgarianhistory.shop, а в края на месеца ще бъде разполагаем и в комерсиалната мрежа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР