Сдружение "България без дим" и Коалиция за живот без тютюнев

...
Сдружение "България без дим" и Коалиция за живот без тютюнев
Коментари Харесай

Предлагат забрана за пушене на електронни цигари на закрито


Сдружение "България без пушек " и Коалиция за живот без тютюнев пушек упорстват да се забрани използването и на електронни цигари на закрити публични места, заяви БНР.

Според доктор Гергана Гешанова, с цел да се случи това, е нужна смяна в Закона за здравето.

"В момента предлагането на Министерство на здравеопазването е за прекъсване на обекти, свързани с хранене и развлечения. Нашето предложение е и други обекти, с изключение на тези, които са свързани с хранене и развлечения, да могат да бъдат затваряни, в случай че там хронично не се съблюдава възбраната за тютюнопушене. Нашето предложение е този миг, който още 2012-а година залегна в закона - на летищата да има обособени места за пушене, да отпадне ", съобщи доктор Гешанова.

Тя уточни, че не е съдбовно да не можеш да пушиш на летището.

"Нашето предложение е да се даде право на инспекторите, които ревизират заведенията и управляват, да изискват документ за идентичност. Сега на този стадий дори да ви видят, че пушите, те нямат право да ви желаят персоналната карта и да ви сформират акт ", добави Гешанова.

38% от българите пушат, 41% в никакъв случай не са пушели, а 21% са някогашните пушачи, сочат резултати от национално представително проучване на "Екзакта Рисърч груп ".

57 на 100 от пушачите не са съгласни децата да виждат реклама на тютюневи произведения по рафтовете в магазините, а същият % от хората са за цялостна възбрана за излагане на тютюневи произведения по магазините.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР