Сдружение Бъдеще за Ямбол стартира подписка в защита на парк

...
Сдружение Бъдеще за Ямбол стартира подписка в защита на парк
Коментари Харесай

Активисти от Ямбол инициираха подписка в защита на местен парк

Сдружение " Бъдеще за Ямбол " започва подписка в отбрана на парк " Боровец ", осведомят от сдружението. Тя е израз на дейна гражданска позиция, предизвикана от действителната заплаха градът да загуби вечно 6.5 дка от един от емблематичните си паркове.

От сдружението показват, че похищението против публичната територия е станало на 25 август 2022 година с решение на ОбС-Ямбол, което отделило тази част от парка като парцел към хотелски комплекс.

От " Бъдеще за Ямбол " сигнализират, че жителите на Ямбол към този момент няма да имат свободен достъп до тази територия , защото тя се е трансформирала напълно в частна благосъстоятелност. Активистите насочат обвинявания към кмета на Ямбол Валентин Ревански, че погазва законите, а не брани публичните територии и не се грижи за тяхното положително стопанисване - точно за прилагане от всички поданици на общината.

Пункт за събиране на подписи ще бъде ситуиран на централната пешеходна зона /ул. Раковска/. Подписката ще бъде импортирана в Общински съвет - Ямбол за гласоподаване на смяна на признатия на 25 август организационен проект, тъй че придадената към хотелския комплекс повърхност от 6,5 дка да си остане паркова територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР