Сдружение “Автомобилна федерация на България” получи спортен лиценз като федерация

...
Сдружение “Автомобилна федерация на България” получи спортен лиценз като федерация
Коментари Харесай

Министерството на младежта и спорта даде лиценз на нова федерация по автомобилен спорт

Сдружение “Автомобилна федерация на България” получи състезателен лиценз като федерация по авто спорт. Това е решение на Министерството на младежта и спорта от 19 април 2019 г, откакто на 18.04.2019 година лицензът на “Българската федерация по авто спорт” (БФАС) е лишен.

Причината е, че на 16.01.2019 година “Съюзът на българските автомобилисти” (СБА), като единствен член на Международната федерация (FIA) отдръпна предоставените права на БФАС за образуване и осъществяване на национални и интернационалните шампионати, както и да дефинира състава на националните тимове.

Съгласно Международния състезателен кодекс на “Международната автомобилна федерация” (FIA), българските състезатели нямат право и да вземат участие в интернационалните надпревари от името на БФАС.

От своя страна ММС организира преписка с FIA по въпроса. Представителят на FIA господин Вернер Краус посети България и се срещна и с двете страни.

ММС получи отговор от FIA, че СБА е единственият член на организацията и има всички права дадени от Международния състезателен кодекс, включително да делегира права на други организация в страната.

„ Водени от интереса да върнем опцията на българските състезатели да вземат участие в редица шампионати, както и на територията на България да се организират интернационалните надпревари, ММС подходи отговорно и оптимално бързо прегледа подадените документи от нова федерация, които са изрядни и те получават лиценз. Сдружение “Автомобилна федерация на България” ни увери, че ще одобри за членове всички автомобилни клубове, които са постоянни и дават отговор на техния правилник и на закона”, декларират от ММС.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР