Сдружаването на земеделските производители ще повиши влиянието по веригата за

...
Сдружаването на земеделските производители ще повиши влиянието по веригата за
Коментари Харесай

Зам.-министър Джиков: Сдружаването на земеделските производители ще повиши влиянието по веригата за доставки на храни и ще увеличи конкурентоспособността

Сдружаването на земеделските производители ще увеличи въздействието по веригата за доставки на храни, каузи на създадените артикули, предлагани в комерсиалната мрежа и ще усили конкурентоспособността. Това сподели заместник-министър Тодор Джиков по време на среща с представители на групи и организации на аграрни производители. Събитието се организира на 6 и 7 март в Стара Загора и има за цел да запознае участниците с интервенциите по Общата селскостопанска политика и Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони за интервала 2023-2027 година

Заместник-аграрният министър акцентира, че главните преимущества на обединяванията на земеделските стопани и по-тясната интеграция сред обособените равнища на хранителната верига способстват за по-широк достъп до пазара. „ Изпълнявайки взаимно редица действия като централизация на предлагането, взаимен маркетинг, дистрибуция и други позволяващи им понижаване на индустриалните разноски действия, се реализира по-голяма еластичност по отношение на търсенето. Създава се и опция за трансфер на познания и нововъведения в региона на земеделието “, добави още Джиков.

В рамките на срещата с изключение на секторните интервенции, ориентирани единствено към групи и организации на производители в браншове „ Плодове и зеленчуци “, „ Мляко и млечни артикули “ и „ Пчеларство “, бяха показани и интервенциите в селските региони, от които земеделските производители могат да се възползват.

Експертите от Министерството на земеделието показаха на участниците и рамката на националното законодателство, обхващащо секторните интервенции и интервенциите в селските региони по Общата селскостопанска политика и Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони за интервала 2023-2027 година В събитието участваха и представители на Българска банка за развиване, които показаха финансови принадлежности за кредитиране на групи и организации на производители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР