Сделки по прехвърляне и продажба на редица фирми стоят блокирани

...
Сделки по прехвърляне и продажба на редица фирми стоят блокирани
Коментари Харесай

Бизнесът: Калпав закон блокира прехвърлянето на фирми

Сделки по прекачване и продажба на редица компании стоят блокирани в Търговския указател. Ситуацията е основана от измененията в Търговския закон, които влязоха в действие като част от ограниченията в отбрана на служащите от неизплащането на заплати, заяви БНР.
За напрежението алармираха работодателските организации. Блокирането на опцията за продажби и прекачване на дялове или цели предприятия произтича от изисквано уверение, което би трябвало да потвърди неналичието на отговорности на притежателя към служащите и чиновниците.
Такова уверение, става известно, законът не регламентира кой да издаде. Без него обаче покупко-продажбите не могат да се впишат в Търговския указател.
От Асоциацията на работодателите показват терзанието си от основаното напрежение и упорстват за незабавни административни и правни механизми, които да възстановяват работата на регистъра.
От Агенцията по вписванията разясниха, че парадоксът е в законодателството и че до дни чакат обнародването на промени в закона, които да регламентират разпоредбите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР