Сделката за Уайстийн къмпани“ се провали. Инвеститорският консорциум, който преговаряше

...
Сделката за Уайстийн къмпани“ се провали. Инвеститорският консорциум, който преговаряше
Коментари Харесай

Сделката за студиото на Харви Уайнстийн се провали

Сделката за „ Уайстийн къмпани “ се провали. Инвеститорският консорциум, който преговаряше за придобиване на компанията, съобщи, че прехвърлянето е „ неосъществим “, заяви Франс прес.

След разгарянето на абсурда с Харви Уайстийн за полов тормоз, студиото бе изправено пред банкрут. Решението на кандидат-купувачите е нов поврат в сагата.

Преди седмица бе обявено, че нови притежатели ще поемат компанията на някогашния крал на холивудските продуценти. Начело на консорциума е Мария Контрерас-Суит, някогашен почитан член на администрацията на Барак Обама. В формалното известие за неуспеха на договорката тя не прецизира аргументите за отдръпването си.

Според осведомени с договарянията обаче евентуалните купувачи са разкрили спомагателни задължения от 64 млн. $, които до този миг не са били оповестени.

След неуспеха на договорката студиото ще е насила да стартира процедура за фалит. От близо 5 месеца то на процедура не работи.

Инвеститорският консорциум съобщи, че обмисля да придобие активите на компанията след възможния й формален банкрут. Мария Контрерас-Суит акцентира, че не се отхвърля от концепцията да сътвори студио, ръководено напълно от дами – изключително иронично в подтекста на аферата „ Уайнстийн “.

В началото на годината, когато договарянията съвсем бяха завършили, прокурорът на Ню Йорк Ерик Шнайдерман де факто блокира договорката с аргумента, че възможната цена за студиото няма да е задоволителна за обезщетяване на жертвите на Уайнстийн.

Офертата на консорциума бе оценена на към 500 млн. $, от които 225 млн. щяха да отидат за заплащане на задълженията на компанията. Тя включваше запазването на работните места на 150-те чиновници и основаването на фонд за обезщетяване на жертвите на Харви Уайнстийн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР