Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на много високо

...
Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на много високо
Коментари Харесай

БОМБА: Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на много високо ниво и трудно юридически може да бъде спряна

Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на доста високо равнище и мъчно юридически може да бъде спряна, сподели в студиото на "България он ер " водачът на "Движение 21 " Татяна Дончева.

"Сделката с продажбата на ЧЕЗ е едно огромно безсрамие, осъществено от хора, които овладяха страната в доста огромна степен. Обществото към момента няма визия в каква степен е поставена ръка върху някои процеси. Тези хора не смятат за нужно да се преценяват с публичното мнение ", безапелационна е Дончева.

По думите ѝ би трябвало доста деликатно да се разиска въпросът дали е добре или не страната да има електроразпределителните сдружения.

"Тази договорка е подписана със единодушието на Бойко Борисов - другояче нямаше да се случи ", твърди водачът на "Движение 21 ".

Дончева е безапелационна, че няма по какъв начин Гинка от Пазарджик или Стамболийски да има едно такова голямо сдружение като ЧЕЗ. "След 10 ноември в България имаше режим на тока. Назначаването на невежи хора в ръководството на толкоз значими за обществото и националната сигурност компании постоянно е обвързвано с проблеми в бъдеще ", приключи Дончева.

Сделката няма по какъв начин да бъде развалена, счита и Петр Баран, някогашен действен шеф на ЧЕЗ в България (в интервала 2011 – 2015 г.) във връзка продажбата на акциите на чешката компания у нас.

Големите играчи нямаха вкус да влагат в България, енергийният бранш е в сложна обстановка, разгласи той пред БТВ.

Той не вижда нищо притеснително във обстоятелството, че Гинка Върбакова, притежател на непознатата до неотдавна компания „ Инерком България”, купува акциите на ЧЕЗ. Баран е уверен, че в Прага добре са ревизирали компанията и дали всичко е транспарантно. Предполагам, че сътрудниците от ЧЕЗ са си свършили работа, добави той.

По думите му всеки, който е следил информацията по договорката, е можел да види всички кандидат-купувачи от 2016 година насам.

Баран изясни, че ЧЕЗ е решила да се изтегли от българския пазар след абсурда с така наречен надписани сметки през 2013 година, когато падна първото държавно управление на Бойко Борисов.

Петр Баран счита, че договорката сред ЧЕЗ в Прага и Гинка Върбакова ще бъде осъществена. Той не чака, че институциите могат да спрат процедурата по продажбата на ЧЕЗ България. Единственият вид договорката да бъде анулирана е купувачът да се откаже или финансиращите институции да не провиснал заема.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР