Сделката за придобиването на телевизионния и интернет доставчик Булсатком от

...
Сделката за придобиването на телевизионния и интернет доставчик Булсатком от
Коментари Харесай

Собственикът на Vivacom призна, че е финансирал Спас Русев за Булсатком

Сделката за придобиването на телевизионния и интернет снабдител " Булсатком " от страна на Спас Русев е станала допустима посредством финансиране от страна на United Group, излиза наяве от презентация на доклада на групата, с която Money.bg разполага.

United Group купи Vivacom точно от Русев, като той остана в Надзорния съвет до началото на септември тази година. От доклада излиза наяве, че инфраструктурата на " Булсатком " ще бъде добита точно от телекома.
 Спас Русев е придобил
Спас Русев е придобил " Булсатком " за над €120 милиона

Сделката се проточи повече от година

" През септември 2022 година предоставихме 127 млн. евро заем на Viva Corporate (на Спас Русев - б.р.), с цел да улесним нейната договорка по придобиването на " Булсатком ". Към 25 ноември 2022 година този заем е прихванат от (1.) Плащане на стойност 3 млн. евро за базовите станции на " Булсатком " и (2.) предплата по закупуването на оптичната мрежа на " Булсатком ". Останалите 37 млн. евро се чака да бъдат рефинансирани от търговски банки ", написа в доклада.

В него се показва, че транзакцията за 148-те базови станции, употребявани все още чартърен от Vivacom, A1 и Yettel към този момент е осъществена, защото не е било належащо мнение от регулаторите. Очакването на United Group е обстановката да бъде сходна и с оптичната мрежа поради опцията " Булсатком " да резервира надзор над нея. " За да няма съмнения, ние ще се обърнем към Комисия за защита на конкуренцията, с цел да разберем дали тя ще удостовери нашия разбор или ще утвърди договорката (ако сметне, че е належащо одобрение).
 United Group възнамерява да продаде част от мобилната си инфраструктура, договорката евентуално ще засегне и България
Собственикът на " Виваком " и " Нова телевизия " възнамерява да продаде част от мобилната си мрежа, договорката евентуално ще засегне и България

Телекомът търси бърз метод да финансира идни заплащания по облигации

Мрежата на " Булсатком " е 5100 км подземен и 1900 км над нея с достъп до 611 00 адреса в 347 обитаеми места.

От United Group показват като претекст за договорката сполучливото делене на мрежовата инфраструктура от останалата част от Vivacom и почналата подготовка за нейната продажба. Новите 148 кули се чака да покачат доста доходността за компанията при намиране на подобаващ покупател за този бизнес.

Сега сходно обособяване на инфраструктурата следва за Vivacom и във връзка с оптичните връзки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР