Сделката за придобиването на „Нова телевизия“ от „Юнайтед Груп“ е

...
Сделката за придобиването на „Нова телевизия“ от „Юнайтед Груп“ е
Коментари Харесай

Гореща новина за продажбата на Нова телевизия

Сделката за придобиването на „ Нова телевизия “ от „ Юнайтед Груп “ е финализирана. Доставчикът на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа разгласи, че е приключило придобиването на „ Нова Броудкастинг Груп “, написа.

„ Нова “ се състои от 10 телевизионни канала, в това число националната Народоосвободителна въстаническа армия ТВ, и онлайн платформата „ Нетинфо “. Групата също по този начин ръководи четири радио станции.

На българския пазар „ Юнайтед Груп “ има телеком-опертаора VIVACOM.

Главният изпълнителен шеф на „ Юнайтед Груп “ Виктория Боклаг съобщи: “С наслада посрещаме „ Нова “ и нейните чиновници в фамилията на „ Юнайтед Груп “. България е прелъстителен пазар за нас и като част от „ Юнайтед Груп “ „ Нова Броудкастинг Груп “ ще продължи да надгражда мощните си страни. “

„ Между „ Нова “ и другите наши медийни интервенции съществува добра съгласуемост. Това ни дава опцията да реализираме синергия и да разтеглим мащаба си, с цел да увеличим вложенията си в локално наличие, което да удовлетвори нашите клиенти “, добави Виктория Боклаг.

Като част от „ Юнайтед груп “ дейностите на „ Нова Броудкастинг груп “ ще бъдат супервизирани от някогашния изпълнителен шеф на RTL - Дирк Геркенс, експерт с повече от 25 години опит в областта на малкия екран.

Придобиването на „ Нова Броудкастинг Груп “ е в сходство със тактиката на „ Юнайтед Груп “ да има както телекомуникационни, по този начин и медийни компании на пазарите, където оперира.

Медийното поделение на „ Юнайтед Груп “, „ Юнайтед Медиа “, всяка година създава повече от 20 000 часа автентично наличие и излъчва повече от 30 канала, които са разполагаем за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

„ Юнайтед Груп “ е със седалище в Нидерландия, като има телекоми и медии в Югоизточна Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР