Сделката за покупката на ЧЕЗ няма да създаде риск за

...
Сделката за покупката на ЧЕЗ няма да създаде риск за
Коментари Харесай

Петкова: Сделката за ЧЕЗ не носи риск за енергийната сигурност

Сделката за покупката на ЧЕЗ няма да сътвори риск за енергийната сигурност на страната. Това разгласи енергийният министър ден откакто стана ясно, че " Еврохолд " купува активите на чешкото сдружение у нас.

" Няма да бъде направено нищо, което да донесе щета или да сложи под риск енергийната сигурност на страната или българските консуматори ", безапелационна беше министър Теменужка Петкова.
" Еврохолд " придобива бизнеса на ЧЕЗ в България "Еврохолд " ще заплати 335 млн. евро за активите на ЧЕЗ Груп в България
Цената от 335 млн.евро " Еврохолд " ще заплати със личен капитал и заем от две банки. Дружеството няма опит в енергетиката, само че възнамерява да резервира висшия мениджърски екип на ЧЕЗ България и да употребява специалисти с интернационален опит.

Финализирането на договорката ще зависи от утвърждението на регулаторните органи у нас.
Движение за права и свободи заговориха за „ тежка корупционна тишина ” към договорката за ЧЕЗ-България Йордан Цонев прикани ДАНС и всички способени регулатори да стартират инспекции
" Надяваме се, че договорката няма да се провали. Все отново тя зависи от българските регулаторни органи и какво ще бъде тяхното решение ", съобщи Алис Хоракова – представител на компанията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР