Сделката за Дупката във Варна е незаконосъобразна и трябва да

...
Сделката за Дупката във Варна е незаконосъобразна и трябва да
Коментари Харесай

Демократична България: Сделката за Дупката във Варна да бъде спряна

Сделката за " Дупката " във Варна е незаконосъобразна и би трябвало да бъде спряна. Това обявиха съпредседателите на " Демократична България " Атанас Атанасов. Христо Иванов и Владислав Панев. За договорката към този момент са сезирани регионалния шеф и прокуратурата.
" Ако сме естествена страна, за " Дупката " във Варна ще заплати този, който има най-хубава бизнес концепция. Когато се реши казусът с тези подправени покупко-продажби, " Демократична България " ще излезе с съответно предложение. Всички условия сочат, че се цели само голяма сума обществени средства да бъдат предоставени на съответно лице - Георги Гергов, а не да се реши действителен проблем на градската среда и благоустройството на град Варна ".
Това се споделя в позицията на " Демократична България ". От групировката акцентираха, че няма пояснение за какво община Варна купува акции от комерсиално сдружение, което в продължение на години генерира загуба, а не купува единствено терена, за който се твърди, че е " дълготраен проблем " в центъра на града.
" Моделът " Борисов " има една съществена цел - общите ни пари и европейските средства да бъдат ръководени еднолично от него, и той я реализира. Случаят във Варна го потвърждава ", съобщи Атанасов.
Позицията на " Демократична България " е, че оценката, по която е избрана цената от над 43 млн. лв., се базира на планирано застрояване в нарушаване на настоящи нормативи и мислена продажба на търговски обекти и паркоместа върху мощно спорен терен без Подробен организационен проект (ПУП), без каквито и да било утвърдени строителни бумаги, даже без абстрактен план. Няма юридически разбор на имуществото на купуваното сдружение " ЦУМ – Варна " АД.
Панев напомни хронологията на проблема.
" През 2002 година вицепремиерът от Варна Николай Василев включи Пловдивския панаир за листване на миноритарен пакет на борсата. Срещу концепцията се надигна " национално опълчение ", водено от Българска социалистическа партия, съгласно което продажбата и на дребен пакет е национално изменничество. По-късно тройната коалиция трансферира гратис над 50% от панаира на Георги Гергов против апортни вноски на негови активи, оценени от оценители, назначени от тогавашния ръководител на Пловдивския областен съд Сотир Цацаров ", описа Панев.
И посочи, че по това време началник на борда на панаира е Корнелия Нинова.
" Така Българска социалистическа партия за нула време изживява катарзиса от битка против продажбата на националната благосъстоятелност (под 50%) до подаряването й на нейния изтъкнат функционер. Откакто Гергов ръководи панаира, отговорностите са скочили от 12 на 67 млн. лв.. През множеството време панаирът натрупа загуби и личният му капитал понижава ", сподели Панев.
Той дефинира Гергов като " характерен образец за предприемач, забогатял главно посредством покупко-продажби с страната "
" И то такива, в които не е платил нито лев. Нито за панаира, нито за " Дупката ". А в този момент и ще получи подарък в размер на 43 млн лв.. Заради което държавното управление покачва налози, такси и осигуровки с 2 милиарда лв. единствено за няколко месеца. " Дупката " може да коства и повече от 42 млн лв.. Обаче не виждам за какво страната би трябвало да я купува, а не се предложи на частни вложители. Или като е толкоз сериозен актив, Гергов може да я листва не просто на БФБ, а дори на лондонската борса ", сподели още Панев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР