Сделката щеше да е за 2 млрд. долара Светлин Желев

...
Сделката щеше да е за 2 млрд. долара Светлин Желев
Коментари Харесай

Саудитците от Savvy Games Group се отказаха от покупка на шведската Embracer Group

Сделката щеше да е за 2 милиарда $

Светлин Желев преди 12 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 13:00 | 13.08.2023

Проучване: отдалеченото хакване на спътници се оказа ненадейно елементарна задача

IT НовиниЕмил Василев - 11:59 | 13.08.2023

Съединени американски щати се пробват да накарат Китай да изостане в региона на литографията с най-малко 5 генерации

ТелефониСветлин Желев - 11:14 | 13.08.2023

Xiaomi забрани инсталирането на Telegram на своите смарт телефони в Китай

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Шведската компания Embracer Group се сблъска с непредвиден отвод от договорка за 2 милиарда $, подписана с компанията за киберспортове Savvy Games Group, благосъстоятелност на Държавния капиталов фонд на Саудитска Арабия (PIF). Този ход можеше да бъде основен за по-нататъшното разширение на упоритостите на Embracer в региона на игрите.

Групата Еmbracer, която е дейна в придобиванията в областта на игрите, се сблъска с ненадейно затруднение по пътя си. През май Savvy Games Group, компания, ръководена от престолонаследника принц Мохамед бин Салман и всъщност капиталов инструмент на Саудитска Арабия в игралната промишленост, се отхвърли от договорка на стойност 2 милиарда $, което се трансформира в спънка за Embracer, която планираше да разшири въздействието си в игралната промишленост.

След като договорката се провали, Embracer Group разгласи преструктуриране, което включваше проекти за закриване или продажба на някои студия и прекъсване на създаването на редица игри. Според компанията този развой ще завърши на 1 октомври, а първите стъпки към този момент са подхванати.

Преди договорката да се провали, беше обявено, че Savvy Games Group към този момент е вложила 1 милиарда $ в Embracer Group

Тази инвестиция е помогнала на шведския холдинг да придобие активи като издателя на физически игри Limited Run Games, права върху акомодации (включително акомодации за видеоигри) на „ Властелинът на пръстените “ и „ Хобит “, както и известни марки игри като Tomb Raider и Deus Ex.

Главният изпълнителен шеф на Embracer Group Ларс Вингефорс съобщи през 2022 година, че полезностите на компанията остават непроменени макар рецензиите за съдействие със саудитски вложители по отношение на нарушаванията на човешките права в страната. Междувременно Embracer не разкри самоличността на колегата си в развалената договорка.

Все още не са известни детайлности за аргументите, заради които договорката сред Embracer Group и Savvy Games Group не се е осъществила. Въпреки това излиза наяве, че главната цел на това съдействие е била да трансформира Savvy Games Group в един от водещите играчи на международната игрална сцена. Заслужава да се означи, че Savvy Games Group, настояща като инструмент на саудитския капиталов фонд, към този момент се е показала като деен вложител, влагайки средства в такива известни компании като Nintendo, Take-Two Interactive и Capcom.

Развалянето на договорката сред Embracer Group и Savvy Games Group беше непредвиден поврат в игралната промишленост

Това събитие акцентира сложността и непредсказуемостта на международния пазар на видеоигри, където великански покупко-продажби могат да се провалят заради разнообразни фактори. В същото време активността на саудитския капиталов фонд демонстрира възходящия интерес на Близкия изток към международната игрална промишленост.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР