Сделката създава нов лидер в решенията за автопаркове в ЕМЕАBridgestone

...
Сделката създава нов лидер в решенията за автопаркове в ЕМЕАBridgestone
Коментари Харесай

Bridgestone купува телематичен бизнес от TomTom

Сделката основава нов водач в решенията за автопаркове в ЕМЕА

Bridgestone дефинира решенията за цифрова подвижност и автопаркове като стратегически приоритет (снимка: Bridgestone)

Bridgestone Европа придобива TomTom Telematics за сумата от 910 милиона евро. Очертава се нов водач в решенията за автопаркове в района ЕМЕА, който ще ползва цифрови бизнес модели в комерсиалната и потребителската подвижност.

Сделката сплотява най-големия производител на гуми и каучукови произведения в света с водещия снабдител на цифрови решения за автопаркове в Европа. TomTom Telematics ще даде спомагателен подтик на Bridgestone в налагането на мобилни решения в района и продажбата на гуми и решения за автопаркове на по-голяма потребителска база.

Освен това, достъпът до данните ще усъвършенства виртуалното създаване и тестване на гуми на Bridgestone, както и нововъведенията при обвързваните транспортни средства, подчертаха от двете компании.

Bridgestone дефинира решенията за цифрова подвижност и автопаркове като стратегически приоритет. Това е очебийно от възходящото значение на автопарковете над самостоятелно притежаваните транспортни средства за транспорт на хора и артикули.

Компанията има построени благоприятни условия за събиране на данни от датчици, платформи за данни и разбори. Това докара до стартирането на редица цифрови решения и приложения като Tirematics, Mobox, FleetPulse и Bridgestone Connect.

TomTom Telematics се вписва на стратегическо равнище в Bridgestone, защото разполага с огромна потребителска база с 860 000 транспортни средства, от които повече от две трети са тежкотоварни. Компанията предлага цифрови услуги като WebFleet и NextFleet, а нейната клауд платформа обработва приблизително над 800 милиона GPS позиции, 3,3 милиона пътувания и 200 милиона входящи известия дневно.

Bridgestone има построени благоприятни условия за събиране на данни от датчици, платформи за данни и разбори (снимки: Bridgestone)

Платформата на TomTom разрешава на клиенти като автопаркове, включително корпоративни, и лизингови компании да създадат интервенциите си по-ефективни. Тя също по този начин дава опция за партньорства, като да вземем за пример с производители на автентично съоръжение.

След подписване на договорката, Bridgestone ще усвои всички издадени и изплатени акции на TomTom Telematics за парична вноска в размер на 910 милиона евро, като това предстои на нормалните финални корекции. Придобиването се финансира с наличните парични средства в капитала на компанията и се чака увеличение на акциите им през първата година.

Придобива се единствено телематичната единица на TomTom. Очаква се договорката да завърши най-късно през второто тримесечие на 2019 година Тя към момента е предмет на съответните регулаторни утвърждения, съвещания с представителните органи на TomTom и утвърждението на акционерите на TomTom.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР