Сделката с ЧЕЗ продължава да е на дневен ред. Изненадващо

...
Сделката с ЧЕЗ продължава да е на дневен ред. Изненадващо
Коментари Харесай

Милен Велчев излезе от нафталина и се изказа за сделката с ЧЕЗ

Сделката с ЧЕЗ продължава да е на дневен ред. Изненадващо на фона измежду всички специалисти и експерти се появи и някогашният финансов министър от държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" Милен Велчев. Пред Би Ти Ви той съобщи, че в случай че България упорства да влезе в договорката непременно би било грешка, написа " Пик ".

" Държавата с нищо не е потвърдила, че може да ръководи по-добре от частните компании
Велчев, като запита кое от държавните сдружения се управлява добре. Той е уверен, че страната е неприятен собственик и това е потвърдено и в други страни, а мантрите, които ставали известни, че страната би трябвало да си върне ЕРП-та не са потвърдени. " Никой не ни пречи да настъпим мотиката повторно и да се върнем в 90-те години ", добави Велчев.

Той е уверен, че Чехия ръководи по-добре бранша от нас, защото била по-западна страна от нас. Велчев е уверен, че страната не може да влезе в договорката за ЧЕЗ до момента в който се води арбитражно дело.

Бившият финасов министър добави, че сега министър председателят Бойко Борисов се пробва да предотврати популистките напъни на опозицията.  " Не познавам Гинка Върбакова, в никакъв случай не съм я виждал. Не мога да я разясня без да я познавм, възможно е да има сполучлив бизнес в региона на енергетиката. От чисталата, които чух, ми се
че договорката има потребност от поддръжка от други финансови институции ", съобщи Велчев.
На въпрос за продажбата на ЕРП-та по времето на Национална движение „Симеон Втори" той е безапелационен, че това е било добра стъпка.
" Ако страната желае да се застрахова против неподходящи процеси, тя има задоволително механизми да го направи. Би могла да вкара условие за финансова непоклатимост на вложителите и, в случай че Гинка Върбакова не отговорая на тези условия, договорката може да се скапе ", добави Велчев.

По отношение на развиването на кабинета " Борисов " 3, Велчев съобщи, че в стопанската система се развива много добре, само че пък би трябвало промени в бранш здравеопазване
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР