Сделката позволява на Siemens да отвори ново предприятие за производство

...
Сделката позволява на Siemens да отвори ново предприятие за производство
Коментари Харесай

Siemens ще произвежда влакове за лондонското метро

Сделката разрешава на Siemens да отвори ново дружество за произвеждане на влакове в британския град Гул

Очакванията са Siemens Mobility да сглобява влакове и за други метролинии в Лондон. Още по тематиката
БДЖ ще купува 41 нови мотрисни влака

Следващото държавно управление ще приготви поръчка за още 44, с цел да се модернизира съставът
3 апр 2018
Siemens възнамерява да вложи 200 млн. паунда в цех за влакове във Англия

Инвестицията на немската компания ще докара до откриването на 700 работни места
6 мар 2018
Siemens и Bombardier може да слеят бизнеса си за произвеждане на влакове

Компаниите биха се срещнали със съществени проблеми при одобряването на възможна договорка от регулаторите
17 апр 2017
Siemens договаря за сливане на жп бизнеса си с Bombardier

Германската компания мина през тежко второ тримесечие поради падащите цени на петрола и забавянето на китайската стопанска система
30 юли 2015 Поделението на немския конгломерат Siemens за продукция на влакове и транспортни технологии - Siemens Mobility, е сключило съглашение за 1.5 милиарда паунда (2 милиарда долара) за производството и сглобяването на 94 мотриси за лондонската метролиния Piccadilly, оповестява Reuters.

Мащабна тактика

От компанията, която дава отговор за метролинията – Transport for London (TFL), разясниха, че договорката ще разреши на Siemens Mobility да построи ново дружество в град Гул, който се намира в Северна Англия.

" В завода на Siemens Mobility ще работят 700 души, като до 250 нови чиновници ще бъдат наемани при интервенциите за сглобяването на мотрисите ", оповестиха от TFL. Изпълнението на плана ще докара до откриването на 1700 работни места във Англия.

През март от Siemens оповестиха, че са придобили 67 акра земя в Гул, защото възнамеряват да вложат 200 млн. паунда за построяването на фабриката за произвеждане на влакове. Плановете на немската компания зависеха от спечелването на поръчки за влакове, като заради тази причина към този момент са доста по-близо до осъществяването на огромния план.

Поръчката е за 94 влака, само че от TFL подчертаха, че съглашението планува немският производител да сглоби още мотриси от същия модел за три други линии в Лондон.

Метролинията Piccadilly се употребява от към 700 хиляди пасажери дневно. Тя е първата от 4 линии в програмата Deep Tube, която планува обновяването им с нови мотриси.

Инвестиция в уместно време

Новите влакове ще влязат в приложимост от 2023 година, като те ще са с 6 метра по-дълги от сегашните в английската столица.

Към момента по линията Piccadilly се движат 86 влака, които са били показани за първи път през 1975 година Срокът им на валидност е 40 години и са едни от най-старите мотриси в транспортната мрежа на Острова.

Инвестицията ще окаже позитивен резултат в Лондон, защото популацията в града ще нарасне до 10.8 млн. до 2041 година Изпълнителният шеф на Siemens Mobility Сабрина Сузан разяснява, че са удовлетворени от договорката. " Целта ни е да подобрим транспортните услуги в Лондон ", изясни Сузан.

Потенциално обединение на поделения

Изпълнителният шеф на Siemens Джо Кайзер заяви в четвъртък, представен от немското списание Manager, че компанията възнамерява да слее няколко от индустриалните си поделения в една група през август, с цел да подобрят успеваемостта на немския конгломерат.

" Подхождаме с самообладание при осъществяването на тази тактика. Целта ни е постоянно да реагираме, когато са нужни промени. Поради това сме окуражени да конкурираме сполучливо другите играчи в сектора и се насочваме към нововъведения ", разяснява представител на Siemens. SIED Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР