Сделката не противоречи на антимонополното законодателство на САЩФедерален съд разреши

Сделката не противоречи на антимонополното законодателство на САЩФедерален съд разреши ...

Разрешиха на AT&T да погълне Time Warner за $85 млрд..


Сделката не противоречи на антимонополното законодателство на САЩ

Федерален съд разреши една от най-големите сделки в американската индустрия – поглъщането на Time Warner от AT&T

Правосъдното министерство на САЩ не можа да докаже, че сливането на AT&T и Time Warner противоречи на антимонополното законодателство. Вчера Федералният съд на САЩ одобри придобиването на Time Warner от водещия телеком AT&T за сумата от 85 млрд. долара.
още по темата
Двете компании обявиха намерението си за сливане в края на 2016 г. Тази пролет обаче се появиха индикации, че сделката може да бъде блокирана, поради опасенията на Министерството на правосъдието на САЩ, че сливането е вредно за американската икономика и интересите на потребителите.

Съдията от Федералния окръг Колумбия Ричард Леон обаче одобри сделката с аргумента, че министерството не е предоставило доказателства за това кака сливането на двете компании може да навреди на интересите на потребителите или да наруши антимонополното законодателство на страната.

Представители на AT&T благодариха на съда за обективната оценка на ситуацията. Сделката ще бъде финализирана още на 20 юни тази година, след което AT&T ще започне на предлага на потребителите „още по-интересно и разнообразно съдържание”.

Източник: technews.bg