Сделката не противоречи на антимонополното законодателство на САЩФедерален съд разреши

...
Сделката не противоречи на антимонополното законодателство на САЩФедерален съд разреши
Коментари Харесай

Разрешиха на AT&T да погълне Time Warner за $85 млрд.

Сделката не опонира на антимонополното законодателство на Съединени американски щати

Федерален съд позволи една от най-големите покупко-продажби в американската промишленост – поглъщането на Time Warner от AT&T

Правосъдното министерство на Съединени американски щати не можа да потвърди, че сливането на AT&T и Time Warner опонира на антимонополното законодателство. Вчера Федералният съд на Съединени американски щати утвърди придобиването на Time Warner от водещия телеком AT&T за сумата от 85 милиарда $.
още по тематиката
Двете компании оповестиха желанието си за обединение в края на 2016 година Тази пролет обаче се появиха индикации, че договорката може да бъде блокирана, заради опасенията на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, че сливането е нездравословно за американската стопанска система и ползите на потребителите.

Съдията от Федералния окръг Колумбия Ричард Леон обаче утвърди договорката с аргумента, че министерството не е предоставило доказателства за това кака сливането на двете компании може да навреди на ползите на потребителите или да наруши антимонополното законодателство на страната.

Представители на AT&T благодариха на съда за обективната оценка на обстановката. Сделката ще бъде финализирана още на 20 юни тази година, след което AT&T ще стартира на предлага на потребителите „ още по-интересно и разнообразно наличие ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР