Сделката на века, предложена от американския президент Доналд Тръмп за

...
Сделката на века, предложена от американския президент Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Тръмп: Палестина ще използва еврейски пристанища

" Сделката на века ", препоръчана от американския президент Доналд Тръмп за разрешаване на палестино-израелския спор, обезпечава на Палестина достъп до израелските пристанища Хайфа и Ашдод. Това се оповестява в пояснение, оповестено на уеб страницата на Белия дом.

Според оферти проект Палестина ще може да употребява пристанищата на Хайфа и Ашдод, ще получи правото да употребява северния бряг на Мъртво море като курортна зона.

Палестина също ще може да продължи своите селскостопански планове в долината на Йордан, която ще бъде следена от Израел.

В сходство с предлагането на американската страна, всички военни и терористични групировки в Ивицата Газа би трябвало да бъдат обезоръжени. Секторът ще бъде демилитаризиран.

В допълнение, Съединени американски щати имат намерение да поддържат икономическото развиване на Палестина посредством отпущането на 50 милиарда $.

Тръмп показа плана " договорката на века " за реализиране на мир в Близкия изток. Проектът беше подсилен от израелския министър председател Бенямин Нетаняху, само че Палестина отхвърли предлагането на Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР