Сделката на века, предложена от американския президент Доналд Тръмп за

...
Сделката на века, предложена от американския президент Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Тръмп: Палестина ще използва еврейски пристанища

" Сделката на века ", препоръчана от американския президент Доналд Тръмп за разрешаване на палестино-израелския спор, обезпечава на Палестина достъп до израелските пристанища Хайфа и Ашдод. Това се оповестява в пояснение, оповестено на уеб страницата на Белия дом.
 Това е картата на Тръмп за мир в Близкия изток
Това е картата на Тръмп за мир в Близкия изток

Инициативата на президента на Съединени американски щати планува основаването на две страни

Според оферти проект Палестина ще може да употребява пристанищата на Хайфа и Ашдод, ще получи правото да употребява северния бряг на Мъртво море като курортна зона.

Палестина също ще може да продължи своите селскостопански планове в долината на Йордан, която ще бъде следена от Израел.
 Тръмп призна суверенитета на Израел над всички еврейски селища, хвали се Нетаняху
Тръмп призна суверенитета на Израел над всички еврейски селища, хвали се Нетаняху

Тръмп " опроверга огромната неистина "

В сходство с предлагането на американската страна, всички военни и терористични групировки в Ивицата Газа би трябвало да бъдат обезоръжени . Секторът ще бъде демилитаризиран.

В допълнение, Съединени американски щати имат намерение да поддържат икономическото развиване на Палестина посредством отпущането на 50 милиарда $.
 Тръмп разкри проекта: Палестина получава страна, само че Йерусалим остава за Израел Обновена
Тръмп разкри проекта: Палестина получава страна, само че Йерусалим остава за Израел

Американският водач си опонира, откакто разгласи, че Йерусалим няма да бъде разграничен, а проектът включва " палестинска столица в Източен Йерусалим, " където Съединени американски щати гордо ще отворят посолството си

Тръмп показа плана " договорката на века " за реализиране на мир в Близкия изток . Проектът беше подсилен от израелския министър председател Бенямин Нетаняху, само че Палестина отхвърли предлагането на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР