Сделката на Турция с Европейския съюз за сирийските бежанци не

...
Сделката на Турция с Европейския съюз за сирийските бежанци не
Коментари Харесай

Анкара: ЕС води корупционна политика спрямо Турция за мигрантите

Сделката на Турция с Европейския съюз за сирийските бежанци не действа по метода, по който би трябвало, съобщи представителят на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик.

Той повтори, че сирийските бежанци са изпращани назад от Турция единствено откакто бъде обезпечена тяхната сигурност, оповестява „ Сабах “.

Говорителят също атакува някои чиновници на Европейски Съюз, които настояват, че разискват спомагателна финансова помощ за Турция, обвинявайки ги, че прибягват до „ корупционна политика “.

Челик сподели, че някои групи в Европейски Съюз се държат сякаш Турция се пробва да промени демографията на района, само че това е „ цялостна неистина “.

“Терористични групи унищожават демографията. Турция не е поръчител на хората в никоя страна ”, сподели той, наблягайки, че Европейски Съюз не се е съобразил с мигрантската договорка.

За да понижат броя на незаконните мигранти по рисковия маршрут през Егейско море, Турция и Европейски Съюз подписаха съглашение през 2016 година Сделката планува Гърция да изпраща мигранти, държани на своите Егейски острови, назад в Турция. В подмяна Турция би трябвало да изпраща сирийски мигранти, на които е хазаин, в разнообразни страни от Европейския съюз.

Държавите от Европейски Съюз разискват този въпрос от две години; обаче не са подхванати съответни стъпки. Турските политици и публични чиновници постоянно предизвестяват интернационалната общественост, че с продължаващата война може да настъпи по-нататъшна филантропична злополука и че би трябвало да се откри стабилно решение за новите бежанци, както и за тези, които живеят в неприятни условия.

От обещаните средства от 6 милиарда евро (6,62 милиарда долара) са отпуснати над 5,6 милиарда евро, контрактувани са 3,5 милиарда евро и към този момент са изплатени над 2,4 милиарда евро, като над 80% към този момент са изпълнени.

Турция е хазаин на най-големия брой бежанци в света за пета поредна година с съвсем 3,6 милиона души. Повечето от тях са бежанци, избягали от гражданската война в Сирия. Войната е оставила стотици хиляди разселени, ранени или даже мъртви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР