Сделката между Порше и Ред Бул за влизането на германците

...
Сделката между Порше и Ред Бул за влизането на германците
Коментари Харесай

Хорнър разказа защо се провали сделката с Порше

Сделката сред Порше и Ред Бул за влизането на германците във Формула 1 от сезон 2026 се е провалила, признаха през днешния ден от автомобилната компания. Част от договорката трябваше да е доставка на мотори плюс пазаруването на 50% от тима на Ред Бул във Формула 1, която трябваше да докара и до взимането на взаимни решения за ръководството на отбора.

В последна сметка обаче се оказа, че Ред Бул са се отказали от договорката, като формалната версия е, че в отбора се тормозят, че ръководството на тима и процесът на взимане на решения, подчинени на динамичността на Формула 1, може да пострадат от по-корпоративния метод на Порше.

Сега шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър изясни, че планът на отбора за основаването на задвижваща система за Формула 1, в никакъв случай не е зависел от това дали ще получи поддръжка от Порше или от различен външен сътрудник. Хорнър удостовери за края на договарянията с Порше и добави, че обсъжданото е нямало да бъде “правилно за присъединяване на Ред Бул във Формула 1 ”.
 Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул
“Ние взехме решение да станем производител на задвижващи системи преди година и половина, влагаме съществено в базата и нови хора и първият мотор, дело на Ред Бул, стана факт преди към месец - изясни Хорнър. - Това е извънредно вълнуваща нова глава в историята на Ред Бул, това в никакъв случай не е зависело от присъединяване на външен сътрудник или авто производител. ”
 Пропадна ли договорката сред Ред Бул и Порше? Пропадна ли договорката сред Ред Бул и Порше?
Хорнър удостовери, че предстоящата финансова инжекция от Порше при влизането на компанията във Формула 1 е щяла да е подобаваща, единствено акот “отговаря на ДНК-ата на Ред Бул и дълготрайната тактика за развиване на компанията ”.
 Порше влиза в Ред Бул, уволнява Хорнър и лекар Марко? Порше влиза в Ред Бул, уволнява Хорнър и лекар Марко?
“Никога не сме дискутирали финансови въпроси - добави Хорнър. - Порше е страхотна марка, само че с много друга ДНК. По време на договарянията стана ясно, че има стратегическо противоречие. ”
 Ауди желае немски водач и домакински старт Ауди желае немски водач и домакински старт
Според Хорнър, Ред Бул остава отворен за полемика с други евентуални сътрудници, само че е ясно, че при сходна договорка компанията ще желае да резервира автономността си, нещо което очевидно не е било допустимо с Порше.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР