Сделката между Австралия и Франция за изграждането на флота от

...
Сделката между Австралия и Франция за изграждането на флота от
Коментари Харесай

Австралия реши: купува 12 френски подводници за $36 милиарда

Сделката сред Австралия и Франция за построяването на флота от 12 подводници за 36.15 милиарда $ е финализирана, разгласи австралийският министър на защитата Кристофър Пайн, представен от DPA.

Въпреки информациите, че договарянията по големия план са срещнали проблеми, Пайн увери, че всички основни аспекти на съглашението за стратегическо партньорство са приключени.

Сделката ще бъде публично подписана при започване на 2019 година, а първата от 12-те подводници ще бъде доставена на австралийския флот при започване на десетилетието, започващо от 2030 година

Според началника на австралийските военноморския сили вицеадмирал Майкъл Нунан новите френски не нуклеарни подводници клас Shortfin Barracuda ще донесат на страната му районно предимство.

" Класът " Атака " ще отговори на потребностите на военноморските сили и ще помогне за отбрана на нашата сигурност и разцвет в продължение на десетилетия ", показва вицеадмирал Нунан.

По-рано тази седмица група пенсионирани военноморски офицери изрази мнение, че френските подводници са прекомерно скъпи и комплицирани и би трябвало да се вземат поради по-евтините други възможности.

През 2016 година френската държавна компания Naval Group бе определена да построи 12 подводници в Аделаида в конкуренция с немската ThyssenKrupp Marine Systems и японското държавно управление.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР