Сделката, която ще направи Илон Мъск едноличен собственик на Twitter

...
Сделката, която ще направи Илон Мъск едноличен собственик на Twitter
Коментари Харесай

Началото на края на Twitter като публична компания: Мъск се приближава до сделка

Сделката, която ще направи Илон Мъск едноличен притежател на Twitter е се по-близо до осъществяване, съобщи The New York Times. Сългасие може да бъде реализирано още в понеделник.

След като най-богатият човек в света направи оферта от 46.5 милиарда $ през предходната седмица, договарянията продължават и при започване на тази, споделят още двата източника на медията, които са наясно със обстановката, само че не могат да разкрият имената си, защото нямат право да дискутират конфиденциална информация по договорката.

Дискусиите през днешния ден са се фокусирали върху крайните периоди за подписване на контракта и възможните суми, които ще би трябвало да бъдат заплатени, в случай че се подпише съглашение, което след това пропадне.

В неделя бордът е провел среща, на която е разискал офертата на Мъск. Все още не е реализирано единодушие от двете страни, само че то наподобява все по-възможно.

" Ситуацията, засягаща Twitter и господин Мъск, остава плаваща и продължава да се развива бързо, " споделят още източниците на NYT.

Собственикът на Tesla и SpaceX разполага с 83 милиона почитатели в обществената мрежа и за пръв път закупи дял от компанията по-рано през годината. На 14 април разгласи желанието си да придобие всички акции и да я трансформира в частен бизнес.

Първоначално Wall Street сложи под въпрос опцията на Мъск да събере средствата, нужни за сходна покупка, само че в четвъртък той обнови предлагането си и даде детайлна информация по какъв начин е подготвен да го финансира. 13 милиарда могат да бъдат предоставени с поддръжката на капиталовата банка Morgan Stanley и група други кредитори, други 12.5 милиарда ще дойдат от заеми в подмяна на акции от Tesla, а останалите 21 милиарда ще бъдат плтени в кеш.

И двете страни отхвърлиха коментар, само че The Wall Street Journal заяви в неделя, че акционерите в Twitter са увеличи склонността си да извършат продажбата. Това стичане на събитията бе несъмнено от медията като " началото на края на Twitter като обществена компания ", а договорката към този момент се смята за доста евентуална, " в случай че не се появи друга оферта ". 

Офертата на Мъск е по-висока от настоящата цена на акциите на компанията, само че в същото време по-ниска от комерсиалната им стойност през по-голямата част от предходната година.

Редица анализатори чакат бордът на Twitter да се сългаси на договорка само при цена над 60 $ на акция, защото през 2021 постоянно цената на дяловете е надскачала 70 $. Офертата на Мъск е от 54.20 $ на акция.

През миналите седмици създателят на Tesla уточни голям брой дефекти в услугите, които обществената мрежа дава. Той изрази предпочитание да я " трансформира " и да я трансформира в " платформа, която да дава независимост на словото по целия свят ". 

Същевременно обаче доста от изявленията му са считани за " безотговорни " и " несериозни ", което слага подозрения по отношение на това до каква степен той би бил подобаващият човек, който да ръководи компанията.

Въпреки това той поддържа другарски връзки с някои от най-високопоставените членове в управата на Twitter. През уикенда той замени похвали с Джак Дорси, един от създателите на платформата, който заемаше поста на изпълнителен шеф до ноември. Когато Мъск повдигна опцията да се причисли към борда на компанията по-рано през месеца, Дорси написа следното на своя профил:

" Много съм благополучен, че Илон се причислява към борда на Twitter! Той се интересува откровено от бъдещето на света ни и ролята на Twitter в него. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР