Сделката е на стойност $77 млрд. Американската CVS Health Corp.

...
Сделката е на стойност $77 млрд. Американската CVS Health Corp.
Коментари Харесай

Американската фармацевтична корпорация CVS Health купува застрахователя Aetna

Сделката е на стойност $77 милиарда

Американската CVS Health Corp. купува застрахователната компания Aetna в границите на договорка, която ще сплоти водещи компании от два изцяло разнообразни сегмента в областта на опазването на здравето и ще се трансформира в най-голямото M&A на американския пазар.

CVS Health ще заплати придобиването на Aetna с парични средства и лични акции. Акционерите на Aetna ще получат за всяка акция на компанията по $145 и 0,8378 акции от CVS Health. Така Aetna е оценена на $207 за акция, което е с 29% повече от тяхната стойност до появяването на първите известия за договаряния сред двете компании през октомври.
Сделката е на стойност $77 млрд.

След завършване на договорката, която получи утвърждението на двата управителен борда, акционерите на Aetna ще имат към 22% от обединената компания, а акционерите на CVS Health — към 78%.
Сделката би трябвало да бъде утвърдена от акционерите на двете компании, както и от съответните регулатори. Очаква се тя да бъде приключена дефинитивно през второто полугодие на 2018 год.
В съвета на шефовете на обединената компания ще влязат трима шефа от Aetna, в том число и основният изпълнителен шеф Марк Бертолини.
" Aetna ще работи като настрана поделение в границите на CVS Health и ще бъде ръководена от представители на сегашния ръководещ екип ", се споделя в прессъбщението.

CVS Health е профилирана в търговията с фармацевтични произведения и има огромна аптечна верига. Годишният оборот на компанията възлиза на към $178 милиарда
Aetna е третият по величина в Съединени американски щати осигурител в областта на животозастраховането, който дава услуги на към 22,2 млн. клиенти в границите на разнообразни застрахователни стратегии, в това число държавните Medicare и Medicaid. Миналата година оборотът на Aetna доближи $63 милиарда
С покупката на Aetna CVS получава значителен брой клиенти в областта на разпространението на рецептурни лекарства и препарати, както и клиенти за своята аптечна мрежа.
В взаимно изявление за в.The Wall Street Journal CEO-тата на CVS Health и Aetna обявиха, че сливането на двете компания ще им разреши да понижат разноските, както и да порастват и да се развиват. Според шефа на CVS Health Лари Мерло, икономията вследствие на сливането ще доближи към $750 млн.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР