Сделката е изповядана на цена под половината от данъчната стойност

...
Сделката е изповядана на цена под половината от данъчната стойност
Коментари Харесай

Лили Иванова взе за 31 000 лв. жилище от Соф. имоти

Сделката е изповядана на цена под половината от данъчната стойност от 71 895,50 лева, пазарната е 5,5 пъти по-висока

Апартаментгейт не визира единствено политиците, а и тези, които знаят по какъв начин да си желаят от тях. СЛАВА разкри още през 2006 година, а прокуратурата стартира да проверява през 2014 година скандална имотна договорка на певицата Лили Иванова.

През 2001 година тя съумява да убеди тогавашния кмет на София Стефан Софиянски, че желае общината да й подари апартамент, само че не в какъв да е квартал, с цел да основе детска певческа школа.

Градоначалникът разпорежда задачата на общинското сдружение Софийски парцели, което по това време е във вихъра на всевъзможни прехвърляния и продавания на първокласни парцели. То намира преди малко издигната влиятелна кооперация, в която получава апартамент против терен, като го отделя за певицата.

Точно преди коледните празници на 2001 година подаръкът от софийските данъкоплатци е поднесен на певицата, която по този начин и не прави детска школа, само че се снабдява с влиятелна недвижима благосъстоятелност в най-скъпата зона на града под Японския хотел на алегорична цена.

При състояние, че нейните съседи заплащат за парцел безусловно идентични на дадения й от общината 171 200 лева, заради новото строителство със супер високо за времето качество, за Лили Иванова оценката на Софийски парцели е повече от скандална. Нещастните 31 730 лева за дадените не на шпакловка 107,11 квадратни метра на тихата и спокойна елитна улица Кожух планина №10-12.

За всички ще стане ясно за какъв брой ощетяваща софийските данъкоплатци договорка иде тирада, откакто схванат, че данъчната оценка на парцела – а, както е известно тя постоянно е занижена с пъти по отношение на действителната пазарна цена, е 71 895,50 лв..

Апартаментът, не й би трябвало като жилище, защото Лили Иванова си има персонално в кооперацията на Политбюро на улица Оборище. То отново е добито от властта: като снаха на заместника на Тодор Живков - Пеко Таков, и брачна половинка на сина му – тв звездата Янчо Таков , който и до момента се майтапи: „ Мани, тя ме докара от Кубрат на Оборище”, намеквайки от кое място е взел булката си – от дълбоката провинция.

Интересно е да се знае, че още веднъж с политически връзки Лили Иванова, както сама признава, съумява да вземе жилището след развода, макар че по тогавашното и по настоящето законодателство фамилната имуществена общественост се дели по равно.

Тя се сеща да ангажира с идеята си не кого да е, а персонално тогавашния министър на правораздаването – рекордьорката по стаж в това кресло с невероятните 28 години Светла Даскалова, която й урежда въпроса. Общото сред двете, с изключение на женската взаимност, е фактът, че членуват в присъдружната на Българска комунистическа партия партия по време на Живковия режим – на сегашен език „ съдружния партньор” - Български земеделски народен съюз – Български аграрни национален съюз. Нейните членове са известни при соца с изключителната си грижа да се уреждат с влиятелни и скъпи парцели, които им осигуриха и плавния преход след края на соца, когато не обедняха.

Но дано от политбюровската кооперация на ул. Оборище, да се върнем в новобогаташката на ул. Кожух планина!

Певицата Иванова трансформира жилището на пъпа на Лозенец в офис, където кани музиканти, продуценти и публицисти, та дори от време на време ги черпи с по един залежал шоколадов бонбон. Не и надарени деца, които да образова.

Нейни съседи от китната кооперация, пред която по това време – не като в този момент, има градинка, а не кооперация откъм основната за Лозенец ул. Богатица, по никакъв начин не помнят с положително съжителството.

Звездата отхвърля месеци наред да заплаща входните такси от тридесетина лв. за поддръжката на елитното, облечено в безценен камък предверие и стълбище на кооперацията, оправдавайки се, че има турнета и не търка .

А комшиите са съществени хора – главният консултант на тогавашния министър председател, преуспяващи предприемачи и бизнесдами, които могат да си разрешат високите цени на недвижимата благосъстоятелност в клубната обител.

Явно връзките сред съседите доближават до такава фаза, че на 31 януари 2007 година Лили Иванова продава жилището, който е взела с политически връзки на скандална цена сякаш за детска школа, а в действителност употребява като офис на някоя си Божанка Георгиева.

Не е ясно на каква тъкмо действителна цена 49-годишната дама купува жилището – този урок към този момент го научихме около покупко-продажбите с парцели на политиците от Апартаментгейт, само че пазарната по това време към този момент се е удвоила по отношение на първичните 171 200 лева и към този момент е достигнала 350 000 лв. във висшата година на икономическия взрив и цените на недвижимите парцели.

По данни на прокуратурата, чистата облага на Лили Иванова е възлизала на 150 000 лева , за което се съди по формалните документи, или най-малко по този начин цитират обстоятелствата медиите, наблюдавали делото Софийски парцели през 2014 година и разгласили информации за него.

Снимки вижте ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР