Сделката беше финализирана без много шум. Отдавна в корпоративните среди

...
Сделката беше финализирана без много шум. Отдавна в корпоративните среди
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Да си купиш медия

Сделката беше финализирана без доста звук. Отдавна в корпоративните среди беше ясно, че тази медия се продава, само че никой нямаше визия кой и с каква цел ще я купи. Цената беше едвам 190 милиона . Малка сума за цялата традиция, следствия и разбори, които са променяли публичното мнение в най-критичните моменти през годините.

Когато най-сетне договорката беше финализирана, новият притежател даде малко изявление по WhatsApp, до момента в който лежеше на масата за масаж: " Изобщо не смятах да закупувам тази медия преди две седмици. Моето семейство няма да се меси в публицистичната политика. Имам си задоволително работа ".

Така Марк Бениоф и неговата брачна половинка Лин купиха списание " Тайм " през есента на предходната година. Създателите на софтуерната компания Salesforce непретенциозно обявиха, че това е фамилна инвестиция и помощ за едно издание, което харесват и желаят да продължи във типа, в който е. " Мередит Корпорейшън " незабавно одобри офертата, най-много поради безукорното добро име на семейство Бениоф и техните планове да не компрометират марката, градена съвсем 100 години.
OMD е определена за световна медия организация за 2019 от Adweek
Програмистите от Силициевата котловина към момента не играят политически игри. Независимо от благосъстоянието, което натрупаха компании като тази на Бениоф в последното десетилетие.

Разказвам ви това, не тъй като по същото време в България се правиха транзакции и покупко-продажби с медии, а тъй като като цяло сега се следят две съществени цели при придобиването на списания, вестници и малките екрани. Корпорации, които нямат общо с медийния бизнес, рядко гледат на пазаруването на медии като нa медиен бизнес. По-скоро медиите стават инструмент за усилване на техния главен бизнес. Медията остава медиатор . Но не сред властта и обществото, а сред властта и компанията на притежателите.

Дали това ще навреди на марката, зависи от публиката, която в последна сметка взема решение какво да гледа, слуша или чете.
Джеф Безос сподели макет на лунен уред Първото кацане на Луната е планувано за 2024 година
Вторият претекст за придобиването на медия е запазването на престижа й. Въпреки събитията или натиска. Затова ви дадох образеца и с новите притежатели на " Тайм " - семейство Бениоф. Или придобиването на " Уошингтън поуст " от Джеф Безос . В този случай изданието може да не калкулира огромни облаги, само че притежателят прибавя стойност към главния си бизнес, показвайки, че той е задоволително огромен, транспарантен и пореден, с цел да си разреши да не се преценява с политическата среда.
„ Репортери без граници ”: Журналистиката към този момент е рискова специалност в България Свободата на словото е в оттегляне в цяла Европа
През последната година ви приказвах за свободата на словото в България неведнъж. Някои от мненията носеха звучни имена като " Калташки ми ти работи ". След това четях какви ли не нелепости за мен или за моите сътрудници по всякакви уеб сайтове, когато този или оня се чувствал обиден. Ситуацията ескалира дотам, че беше преразказана в годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати през март.

Но това е фонов звук , който е част от средата, и от времето, в което живеем. Но всеки би трябвало да дава своя принос, колкото и дребен да наподобява той за опазването на тази среда. Затова почитам всеки сътрудник, който си потегля, следвайки своите правила и разбирания за смисъла на нашата специалност.

И който споделя на глас това, което мисли.

В западния свят сходни издания, а и публицисти се назовават " Guardians " - пазителите. Пазители на класическите правила. В петък да вземем за пример, огромна група украински публицисти напуснаха новинарския ефирен канал ЗИК в символ на митинг с продажбата на медията на народен представител . Те го направиха шумно и думите им трети ден обикалят огромните международни организации.
След рисунка с Нетаняху: " Ню Йорк Таймс " повече няма да разгласява политически карикатури От вестника настояват, че решението няма общо със абсурда
В Израел Нетаняху едвам не отиде в политическата история, откакто се договарял със притежател на жълт вестник за по-положително отразяване на работата на кабинета му. Но такова е времето, в последна сметка всички зависи от едно общество и неговите потребности от публицистика . Ако ще гледаме на вестниците като на нещо, което да седи в тоалетната, те се трансформират в тоалетна хартия. Но тогава и читателите се застояват в тоалетната дотам, че стопират да усещат миризмата.

" Реших, че мога да бъда единствено себе си. Всички останали функции към този момент са заети ", споделя Бениоф в края на това изявление пред " Ню Йорк Таймс ", цитирайки Оскар Уайлд. Колко тъкмо - в действителност всички останали функции към този момент са заети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР