Сделка. Сега: МО предлага на правителството да се купят F-16

...
Сделка. Сега: МО предлага на правителството да се купят F-16
Коментари Харесай

МО предлага на правителството да се купят F-16: Нинова: Доган поставя правилна диагноза, но предлага грешно лечение

Сделка.

" Сега ":

МО предлага на държавното управление да се купят F-16

Междуведомствената комисия за пазаруване на нов вид бойни самолети е избрала американските, стана ясно на конференция.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов посочи, че се предлага министър-председателят да сътвори организация, като при правене на плана на интернационален контракт, да вземат участие министрите на защитата, на стопанската система, на външните работи и на финансите.

Съвместната работна група е установила, че на условията за административно оформяне дават отговор предложенията на Италия - Eurofighter1, Съединени американски щати - F16 и Швеция с JAS - 39СD " Gripen ". Той разясни, че осъществената инспекция е посочила, че предложенията на Съединени американски щати за F-18 не дават отговор на исискваната конструкция и не съдържат нужната информация, която разрешава разбор и оценка.

Зам.-министърът уточни, че във втория раздел са систематизирани следните заключения. " Предоставяните оферти не съдържат задоволителна информация за оценка на разноските за виталния цикъл, което да разреши използването в цялостен размер на методика за избор на най-благоприятен вид за реализация на план - придобиване на нов вид военен аероплан ", сподели Запрянов.

Глоба.

" 24 часа ":

Комисия за защита на конкуренцията санкции " Български пощи " за близо 150 хиляди лв.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глобила " Български пощи " поради деформиране на изискванията за конкуренция.

Пощите ще би трябвало да платят 144 279 лв. за осъщественото нарушаване.

От известието на Комисия за защита на конкуренцията излиза наяве, че Български пощи са предоставяли услугата " печатане и доставка на ваучери за храна " на цени, по-ниски от разноските за произвеждане и реализация. По този метод се изкривяват изискванията на конкуренция сред операторите на пазара на даване на ваучери за храна, акцентират от Комисията.

Реакция.

" Дума ":

Нинова: Доган слага вярна диагноза, само че предлага неверно лекуване

Ахмед Доган слага вярна диагноза на болежките на обществото и неверно лекуване - невъзможна формула за нас е програмно държавно управление, разяснява в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Припомняме че през вчерашния ден почетният ръководител на Движение за права и свободи направи знаково изявление, в което изиска промяна на модела на ръководство посредством програмно държавно управление за ускорено догонващо развиване на страната.

Диагнозата, че бедността и неравенствата са проблем номер едно на обществото, че стопанската система не се развива с нужните темпове, че се отдръпват задгранични вложения е вярна и тя съответствува с нашата, акцентира Корнелия Нинова. Тя се съгласи и с изказванието на Доган, че би трябвало да има доста по-силна роля на страната в стопанската система. Според нея обаче предлагането за лекуване - програмно държавно управление, в което да вземат участие всички показани в Народното събрание партии, е невъзможна формула. Лидерът на Българска социалистическа партия уточни и аргументите за това - този парламент е с изчерпано доверие и е безусловно невероятно на една маса да седнат и да се схванат Патриотите с Движение за права и свободи, както и Българска социалистическа партия с ГЕРБ.

Замърсяване.

" 24 часа ":

Над 10 пъти замърсяване на въздуха в София


Над 10 пъти над нормата доближава замърсяването на въздуха в елементи от столицата към 18:00 часа през днешния ден.

Според данните от гражданската платформа airtube.info мощно нечист, т.е с индикатор към и над 500 ug/m3 е въздухът в Горна баня, Очва Купел (особено в 1, където се намира и квартал Факултета), Подуяне, Западен парк, Орландовци.

В центъра на София замърсяването е към 5-6 пъти над нормата.

В останалите крайни квартали равнището на финни прахови частици надвишава допустимите правила сред 3 и 4 пъти.

Празници.

" Дума ":

КАТ със незабавни патрули поради " огромното пътешестване "

Голямото празнично пътешестване чакат от КАТ и вкарват незабавни патрули и специфични ограничения за надзор на трафика. Още от обяд в петък се чака хиляди коли да задръстят изходите на София. От КАТ дадоха ексклузивен брифинг, с цел да опишат какви ограничения взимат, с цел да обезпечетат по-спокойното и проведено пътешестване на празнуващите.

След 14 часа на територията на столицата ще бъде проведена интервенция за подкрепяне на транспортиране на трафика от града. Пак от 14 часа по цялата републиканска мрежа ще бъдат ситуирани автопатрули.

По Автомагистрала " Тракия " през днешния ден ще приключат всички ремонтни действия. По Автомагистрала " Хемус " ремонтните действия ще приключат в празничните дни, само че не на всички места. За това, преди да тръгнат на път, водачите да ревизират на уеб страницата на АПИ за вероятни усложнения в придвижването.

По време на празниците ще има инспекции за водачи без книжки, водачи, използвали алкохол или опиати. Ако времето разрешава, ще бъде извадена цялата техника за надзор на скоростта на колите.

Тировете ще бъдат спирани на избрани места в страната. При влошена пътна конюнктура те ще бъдат спирани още в дълбочина, с цел да улесни снегопочистването.

Само от столицата се чака да потеглят към 200 000 транспортни средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР