Сделка с германска фирма Thyssenkrupp може да торпилира позиция на

...
Сделка с германска фирма Thyssenkrupp може да торпилира позиция на
Коментари Харесай

Германски подводници торпилират израелския премиер предизборно?

Сделка с немска компания Thyssenkrupp може да торпилира позиция на израелския министър председател Бенямин Нетаняху преди идните избори за парламент на 9 април, допусна медия от близкоизточната страна.

Имената на министър-председателя на еврейската страна и неговия братовчед Натан Миликовски изплуваха в спекулация. Според обявата двамата посредством общата им компания са продали стомана на концерна на занижени цени. В подмяна концернът от Федералната република е доставил няколко подводници на военноморския флот на Израел с посредничеството на компанията на Нетаняху и Миликовски.

Прокуратура в Израел разгласи, че се е сезирала по случая. "Ние имаме съмнения за корупция и корист с държавни финанси ", обявиха от обвиняването.

Нетаняху удостовери, че е бил в Управителния съвет на компанията на своя родственик. "Аз, когато станах министър председател през 2009 година, продадох акциите си. Оттогава нямам нищо общо с тази компания. Цялата тази история мога да я дефинира като подправена вест, публикувана от опозицията. Левицата желае да ме дискредитира преди вота. Тези опити обаче ще се провалят ", съобщи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР