Сделка. Дума: Преговорите за F-16 пред провал? Преговорите за доставката

...
Сделка. Дума: Преговорите за F-16 пред провал? Преговорите за доставката
Коментари Харесай

Преговорите за F-16 пред провал?; Десислава Танева ще е новият земеделски министър

Сделка.

" Дума ":

Преговорите за F-16 пред неуспех?

Преговорите за доставката на изтребители F-16 може да се провалят и да се премине към втората оферта на шведите от СААБ и самолетите " Грипен ". Правителството към този момент не може да контракти преференциална цена със Съединени американски щати за изтребителите, само че договарянията не престават, заяви през днешния ден военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов. Той посочи, че част от държавната делегация, която водеше договарянията във Вашингтон, към този момент се е прибрала в България. В Съединени американски щати обаче остават представителите на Военновъздушните сили.

Част от предложенията в ценово отношение не са удовлетворителни, по тази причина договарянията не престават. Цената за част от тази услуга на този стадий е неприемлива, изясни Каракачанов, представен от БНР. Ако не можем да реализираме нужния резултат, имаме право да предложим на Народно събрание да приключи този план или да продължим договарянията с някой различен от участниците, добави той. Припомняме, че вторият претендент са шведските изтребители " Грипен ".

Дело.

" Сега ":

Съдът остави Ветко Арабаджиев дефинитивно в ареста

Апелативният профилиран съд остави дефинитивно в ареста Ветко Арабаджиев. Той удостовери решението на първата инстанция, като се стимулира с обосновано съмнение, че предприемачът е направил закононарушенията, за които е притеглен като обвинен. Освен това съдът реши, че има риск той да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Началото на съвещанието се забави поради зародили разногласия към разминаването сред испанския текст на заповедта за изгонване на Арабаджиев и българския му превод. В документите, изпратени от Испания, написа, че предприемачът се екстрадира за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари. В българския превод обаче е написа " данъчни закононарушения ". Според законодателството, Арабаджиев може да бъде арестуван под стража и съден единствено за това, за което е екстрадиран, съобщи юристът на арестувания - Илиян Василев.

Иванчева.

" 24 часа ":

Съдът: Иванчева е сложила Ваклин в безизходно състояние, с цел да й се подчини

Отстранената кметица на " Младост " Десислава Иванчева е подложила бизнесмена Александър Ваклин на засилен напън, с цел да го убеди, че се намира в безизходно състояние, " при което единственото избавление за него е да се подчини на корупционното искане ". Това написа в пространни претекстове от 260 страници съдията от профилирания съд Иво Хинов. Той и двама правосъдни заседатели осъдиха кметицата на 20 година затвор за пожелан рушвет от 187 500 евро от предприемача, с цел да му придвижи кореспонденция. За помагачество при настояването на рушвета присъди получиха и зам.-кметицата на " Младост " Биляна Петрова - 15 година затвор, и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров - 12 година затвор.

На 16 март м.г. тримата се срещнали в пицария " Ил Форно " в кв. " Борово ". Иванчева и Петрова поискали персонално за тях имущество от новата постройка на Ваклин - сред 3 и 5 % от разгънатата застроена повърхност. Дюлгеров им възразил, като споделил, че това е равно на площта на цяла дребна постройка, пособва съдът. Като опция двете поискали пари - по 20 евро на кв. м. Толкова Иванчева желала като дарения от бизнесмените в региона. На 12 и 13 април м.г. Дюлгеров предал настояванията им на Ваклин.

Болярино.

" Монитор ":

Фермерът от Болярино признал, че преднамерено е прегазил крадеца

Фермерът от пловдивското село Болярино с кипърски генезис Димитракис Пирилис, който на 11 май т.г. през нощта прегази с джипа си крадеца Петър Гаджанов в парцела си, е признал, че е в действителност е желал да го убие. Още в същата нощ той се оправдал, че му е прекипяло от ежедневните обири на негови животни и когато към среднощ видял трима роми в парцела си, е желал освен да ги сплаши, научи Агенция Монитор.

" Изобщо не е трябвало да си признава, че е сгазил крадеца. Трябвало е да каже, че оня бил лежащ в люцерната и без да желае е минал от горната страна му с джипа ", се ядосват познати на фермера. Във съдбовната нощ Петър Гаджанов и съседите му от махалата на прилежащото село Белозем Ангел Гаджев и Асен Иванов влезнали във фермата да крадат крави. Когато ги видял, Димитракис се качил на джипа си " Форд Рейнджър " и ги подгонил. Тримата се разбягали в разнообразни направления. На към 600 метра от фермата си кипърецът настигнал Петър Гаджанов и го блъснал, след което правил кръгове с автомобила си към него. Дали крадецът е бил прегазен няколко пъти през главата, както твърди родата му от махалата в Белозем, ще откри аутопсията.

Само минути след стореното, към 1 часа през нощта, Димитракис Пирилис почнал да звъни на другари да ги пита какво да прави. Хората обаче спели и чак на сутринта разбрали какво се е случило.

Рокада.

" 24 часа ":

Десислава Танева ще е новият аграрни министър

Председателят на непрекъснатата комисия по земеделието и храните на Народното събрание Десислава Танева ще заеме мястото на подалия оставка министър Румен Порожанов. Премиерът Бойко Борисов е изпратил преди минути в деловодството на Народното събрание предлагането за смяна в състава на Министерския съвет, откакто тази заран получи оставката на Порожанов.

Още не е ясно кой ще оглави комисията на Народно събрание.

Порожанов сигурно си потегля от ведомството - няма да остава нито като зам., нито на каквато и да било друга позиция.

Десислава Танева бе оповестена за министър в първото държавно управление на Борисов през 2009 година, само че на другата заран Борисов избра Мирослав Найденов. " Тя знае, може и един ден ще бъде министър ", сподели тогава министър председателят. Причината да бъде предпочетен Найденов бе бизнесът на Танева, която управляваше 61 компании под шапката на " Мел инвест холдинг ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР